Aliarmas Kauno centre: buvo evakuojamas „Akropolis“ (papildyta) | Kas vyksta Kaune

Aliarmas Kauno centre: buvo evakuojamas „Akropolis“ (papildyta)

R. Tenio nuotr.

Antradienio popietę „Kas vyksta Kaune“ redakciją pasiekė žinios apie sujudimą prekybos ir pramogų centre „Akropolis“. Iš pastato išvedami žmonės, pirminiais duomenimis, čia kilo gaisras.

Kaip šiek tiek po 14 val. pasakojo portalo skaitytojai, ką tik nuskambėjo evakuacijos pranešimas – nurodoma, kad aliarmas nėra mokomasis.

Esą pastate susidarė pavojinga situacija, evakuojami žmonės. Girdisi specialiųjų tarnybų garsiniai signalai, tuo metu daugiaaukštėje aikštelėje automobiliai jau keliolika minučių laukia, kol galės išvažiuoti.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato budėtojas „Kas vyksta Kaune“ nurodė, kad gautas pranešimas apie kilusį gaisrą, į „Akropolį“ vyksta ugniagesiai.

Pareigūnų duomenimis, dūmai pastebėti vienos iš parduotuvių šviestuvų skyriuje, žmonės esą evakuojami tik iš tos patalpos, nors liudininkai pasakoja, kad apleidžiamas visas pastatas.

Papildyta 15.12 val.

Skaitytojų teigimu, evakuacijos metu prekybos centro lankytojams ir darbuotojams nebuvo nurodoma kaip saugiai atlaisvinti patalpas.

„Akropolio“ apsaugos darbuotojai esą neprižiūrėjo žmonių srauto. Nepaisant to, kad prekybos centras buvo evakuojamas, į jį patekti buvo galima automobiliu.

Komentuoja Kauno „Akropolio“ valdytoja Brigita Levenauskienė

Antradienį Kauno „Akropolyje“ dėl pasklidusių dūmų apie 14 val. buvo pradėta vykdyti lankytojų ir darbuotojų evakuacija, buvo iškviestos specialiosios tarnybos.

Tikslesnės įvykio aplinkybės tiriamos. Pirminiais duomenimis, dūmai į Kauno „Akropolio“ pastatą ėmė veržtis iš šalia esančios elektros pastotės.

Pasak prekybos centro valdytojos, evakuacijos metu visi prekybos centre buvę žmonės jį paliko operatyviai. Evakuacija vyko pagal nustatytą tvarką.

„Prekybos centro saugumui skiriame didelį dėmesį. Kas mėnesį atliekame priešgaisrinių sistemų patikrinimą, kasmet įgyvendiname planinį patikrinimą, kurio metu valstybinės priešgaisrinės priežiūros pareigūnai tikrina priešgaisrinę pastato būklę. Kas dvejus metus atliekame priešgaisrines pratybas, kurių metų teorinės žinios yra išbandomos praktiškai“, – teigė B. Levenauskienė.

Papildyta 16.21 val.

Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos duomenimis, degė aukštos įtampos elektros skydinė ir joje esantys elektros laidai. 14.36 val. gaisras buvo lokalizuotas.

Papildyta 18.42 val.

Kauno „Akropolis“ darbą atnaujino 16.40 val. Lankytojai vėl įleidžiami į prekybos centrą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA