Viena Laisvės alėjos dalis rekonstrukcijos greitu metu nesulauks | Kas vyksta Kaune

Viena Laisvės alėjos dalis rekonstrukcijos greitu metu nesulauks

D. Beržinio nuotr.

Nors kauniečiai nuolat atranda vienokių ar kitokių priekabių, grandiozinė Laisvės alėjos rekonstrukcija sparčiai juda pirmyn – darbininkams iš esmės liko suremontuoti nedideles gatvės atkarpas. Tiesa, gyventojams mažiau žinomas ar primirštas gali būti faktas, kad viena alėjos dalis išvis nėra remontuojama ir jos rekonstrukcija šmėžuoja tik neaiškiuose ateities planuose.

„Ar tikrai beveik ketvirtadalis Laisvės alėjos nebus atnaujinama ir remontuojama?“ – toks klausimas neseniai kilo akyliems „Kas vyksta Kaune“ skaitytojams.

Kauną gerai išmanantiems gyventojams tikrai ne naujiena, kad vieną pagrindinių Naujamiesčio gatvių, kurios visas ilgis – 1621 m – Šv. arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčia dalija į dvi nelygias dalis. Atmetus Nepriklausomybės aikštę, jos driekiasi apie 1100 m. ir 340 m.

Ilgesnioje atkarpoje darbai verda jau nuo 2015-ųjų: iš pradžių sutvarkyta Laisvės alėja tarp Soboro ir A. Mickevičiaus gatvės, o po to per panašų laikotarpį imtasi keleriopai ilgesnės dalies tarp A. Mickevičiaus ir Vilniaus gatvių.

Darbininkai čia sukasi pakankamai greitai ir atveria pėstiesiems vis didesnius plotus, tačiau nuo Soboro iki Vytauto prospekto ir toliau iki Trakų gatvės besitęsianti Laisvės alėja vis dar mena aptrupėjusį sovietmetį. Šis praeitin nukeliantis vaizdas kartu su kita gatvės dalimi nepasikeis.

Tokį komunikacinį momentą dabar patvirtinti sudėtinga, tačiau portalui parašęs vyras prisiminė, kad dar neprasidėjus darbams skelbta kapitališkai būsiant remontuojamą visą 1,6 km ilgio gatvę.

„Kaunas – 2022-ųjų Europos kultūros sostinė. Kokius įspūdžius išsiveš miesto svečiai, kai žengę keletą žingsnių nuo Soboro pamatys duobėtą asfaltą, išsikraipiusias ir išverstas grindinio plyteles, apsamanojusius, sulūžusius ir pajuodusius suoliukus?“ – retoriškai klausė kaunietis.

Lėšų trūkumo prielaidą iškėlęs skaitytojas per žiniasklaidą kreipėsi tiesiai į Visvaldą Matijošaitį: „Jei meras – Kauno patriotas ne tik žodžiais, turėtų su komanda pasistengti surasti pinigų, kad būtų suremontuota ir atnaujinta visa Laisvės alėja nuo Trakų iki Vilniaus gatvės.“

Pasirodo, valdininkai šios alėjos atkarpos nėra užmiršę, tačiau, kaip „Kas vyksta Kaune“ informavo Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis, tvarkysimų gatvių sąrašo priekyje rikiuojasi kitos vietos.

Anot A. Pakalniškio, prioritetas teikiamas dabar rekonstruojamai Laisvės alėjai, Vilniaus gatvės, Rotušės aikštės atnaujinimui – tada ateis eilė nuo Soboro link Žaliakalnio einančiai alėjos daliai. Greičiausiai, rekonstrukcija čia įsisuks tik 2021-aisiais, o suremontuota atkarpa turėtų išlaikyti naujosios Laisvės alėjos stilistiką, tačiau tikslesnių terminų savivaldybė nurodyti dar negali.

Vienas svarbiausių Kauno miesto darbų – Laisvės alėjos rekonstrukcija – pradėta 2015 m. Per dvejus metus tarp Soboro ir A. Mickevičiaus gatvės buvo atnaujintas grindinys, pakeisti suoliukai, įrengtos vaikų žaidimų aikštelės. Alėjos dalį iki Vilniaus gatvės keturiais etapais suplanuota kapitališkai sutvarkyti žymiai greičiau – kaip anksčiau rašė „Kas vyksta Kaune“, užbaigti rekonstrukciją, savivaldybės duomenimis, numatyta šiemet, rangovas teigė darbus baigsiantis kitų metų vasarą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA