Skaitytojas pasipiktino pareigūnų veiksmais Rotušės aikštėje: kur pagarba? | Kas vyksta Kaune

Skaitytojas pasipiktino pareigūnų veiksmais Rotušės aikštėje: kur pagarba?

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kauno Rotušės aikštėje tvarką prižiūrintys pareigūnai atliko kratą ten apsilankiusiame automobilyje ir suerzino automobilyje buvusį pilietį. „Manau tai yra žmonių laiko trukdymas ir savo jėgos parodymas“, – rašė pasipiktinęs skaitytojas.

Į „Kas vyksta Kaune“ redakciją kreipėsi skaitytojas, kurį papiktino patruliuojančių Kauno pareigūnų elgesys Rotušės aikštėje.

„Ar Kauno pareigūnai, patruliuojantys Rotušėje, gali privažiuoti ir iš niekur nieko pradėti daryti kratą automobiliui be jokio pagrindo, vartoti necenzūrinius žodžius bei agresyviai šnekėti? Automobilyje nieko nebuvo rasta, ko pasekoje tai buvo filmuojama vairuotojo (kurio automobilyje vyko krata – „Kas vyksta Kaune“). Po nevaisingos kratos, buvo prašyta ištrinti filmuotą medžiagą, bet ar pareigūnai ne viešieji asmenys? Ar yra draudžiama filmuoti jų darbą?“, – klausimą kėlė „Kas vyksta Kaune“ skaitytojas.

Nemalonią patirtį išgyvenęs kaunietis nurodė, kad gyvena užsienyje ir jam dar nėra tekę sutikti tokių nedraugiškų policininkų. „Norėtųsi, kad pamačius policiją nereikėtų pradėti prakaituoti, neva gali daryti kratą be jokio priežasties. Tai yra piktnaudžiavimas savo, kaip policininko, teisėmis“, – nuomonę dėstė skaitytojas.

„Manau tai yra žmonių laiko trukdymas ir savo jėgos parodymas. Norėtųsi, kad čia sutikus policininką jis šypsotųsi“, – lūkesčius išsakė pilietis.

Situaciją iš teisinės pusės pakomentavo Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė ryšiams su visuomene Justina Kazragytė:

Remiantis galiojančiais Lietuvos Respublikos teisės aktais ir Policijos patrulių veiklos instrukcijos 22 p., policijos pareigūnas gali stabdyti ir tikrinti transporto priemones bei ja važiuojančius asmenis įtardami, jog gali būto padaryta nusikalstama veika ar administracinis nusižengimas, taip pat jei automobiliu važiuoja ieškomi asmenys ar įtariant, jog transporto priemonė gali būti vogta.

Jei automobilis, ar juo važiuojantys asmenys, pareigūnams nesukelia įtarimų, toks automobilis patikrinimui įprastai nebus stabdomas.

Asmenys norintys vaizdo įrašymo priemonėmis užfiksuoti pareigūnų darbą, gali tai daryti, kadangi nėra teisės akto draudžiančio asmenims vaizdo įrašymo priemonėmis fiksuoti pareigūnų darbo, tačiau tai neturi trukdyti pareigūnams atlikti jų tiesioginių funkcijų.

Asmenys, manantys, jog pareigūnai pažeidė jų teisės visuomet gali kreiptis į policijos komisariato vadovybę ar Imuniteto valdybos pareigūnus, kurie savo ruožtu atlikę tarnybinį patikrinimą nustatys, ar pareigūnas vykdydamas savo tiesiogines funkcijas viršijo įgaliojimus.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA