Vaizdai prie Neries verčia iš koto: „pavargę“ piliečiai ir lauko skalbykla | Kas vyksta Kaune

Vaizdai prie Neries verčia iš koto: „pavargę“ piliečiai ir lauko skalbykla

Skaitytojo nuotr.

Nusekusi Neries upė kauniečiams vis dar neša naudą. Negalėdami joje plaukioti ar kitaip aktyviai leisti laiko, žmonės upės vandenį naudoja norėdami išsiskalbti.

„Kas vyksta Kaune“ redakcija antradienį sulaukė įdomaus vaizdo įrašo, kaip viena Kauno miesto gyventoja Neryje tvarko savo buitinius reikalus. Moteris ramiai skalbėsi drabužius negalvodama apie galimą taršą gamtai ar apie tai, jog ji lengvai pastebima.

„Gal atjungė vandenį. Išsiskalbt tai reikia“, – netoli P. Vileišio (Vilijampolės) tilto užfiksuotą vaizdą šmaikščiai komentavo įrašo autorius.

Susisiekus su Aplinkos apsaugos departamento atstove žiniasklaidai Ievai Krikštopaityte, ši portalo žurnalistams nurodė, kad „jeigu nėra cheminės taršos ir nenaudojamos jokios cheminės medžiagos, taip elgtis galima.“

Departamentas taip pat nesulaukė jokio pranešimo dėl šio atvejo ir galimos taršos aplinkai. I. Krikštopaitytė teigė, kad pastebėjus panašų atvejį, kai naudojamos cheminės buities priemonės, reikėtų tai pranešti aplinkosaugininkams, kurie imtųsi tyrimo.

O, anot kauniečio, žmonės sočiai prisižiūri ir panery pailsėti nuo gyvenimo naštos prigulusių veikėjų. Esą gamtos prieglobsty ar tilto pavėsy šiuos miegant išvysi dažniau nei nerūpestingas skalbėjas.

Tiesa, Neries pakrantėje galima pamatyti ir tikrai gražių dalykų. „Mamytės su savo mažiukais vežimėliuose, sportuojančios grupiniuose užsiėmimuose, bandančios atstatyti figūras, ar daug švaraus transporto, keliaujančio dviračių taku. Na ir žvejai, testuojantys šviežiai šiais metais išdygusias salas“, – aktyvią atsvarą pavargėliams piešė skaitytojas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA