Gatvėse netoli Kauno nusidriekė ilga medikų brigadų kolona | Kas vyksta Kaune

Gatvėse netoli Kauno nusidriekė ilga medikų brigadų kolona

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Šį rytą Birštono gatvėse fiksuotas masinis veiksmas. Kurortiniame miestelyje prazvimbė didelė greitosios medicinos pagalbos (GMP) automobilių kolona. Įjungtais švyturėliais ir garsiniais signalais sukurta penktadienio nuotaika – gyventojams sukėlė ir nuostabą, ir įspūdį.

Medikų brigados pajudėjo pagrindinėmis gatvėmis aplink Birštoną. Reginį galėjo stebėti gyvenantys ar einantys Kęstučio, S. Dariaus ir S. Girėno, Birutės, B. Sruogos ir Jaunimo gatvėmis.

„Vaizdas iš tiesų įspūdingas – visi greitosios medicinos pagalbos automobiliai važiavo kolona, įjungę šviesos bei garso signalus, tokiu būdu pasveikindami Birštoną, kuris sutiko leisti čia surengti XIII Lietuvos greitosios medicinos pagalbos žaidynes bei taktinius mokymus“, – portalui „Kas vyksta Kaune“ sakė Lietuvos greitosios medicinos pagalbos įstaigų asociacijos valdybos pirmininkas Nerijus Mikelionis.

Įvairiose Birštono vietose medikų sujudimą buvo galima pamatyti jau vakar, o šiandien ir rytoj veiksmas taip pat tęsis. Šiame kasmetiniame tarptautiniame renginyje dalyvauja greitosios medicinos pagalbos medikai iš Lietuvos ir užsienio. Šiais metais žaidynėse savo žinias pristatys medikų brigados iš Kazachstano, Latvijos, Ukrainos, Vokietijos, Baltarusijos ir kitų šalių – iš viso Apie 300 dalyvių.

Kaip skelbia renginio organizatoriai, šios žaidynės skirtos visuomenės švietimui ir mokymui, GMP specialistų profesinės kvalifikacijos tobulinimui, bendravimui ir bendradarbiavimui tarp institucijų skatinti. Žaidynių dalyviai ir žiūrovai susipažins su pažangiais pagalbos teikimo būdais bei metodais, kuriuos galės pritaikyti įvairių būklių pacientams, skirtingų situacijų metu.

„Nuo to, kaip reaguojama į nelaimėje atsidūrusio asmens situaciją, kaip greitai sugebama paskambinti dispečeriui, išklausyti jo patarimų ir mokėti teikti pirmąją pagalbą, tokie rezultatai ir bus. Būtent todėl šios žaidynės ir mokymai vyksta viešumoje, nes medikų darbe reikalinga ir visuomenės pagalba. Mums vieniems pasiekti gerų rezultatų yra beveik neįmanoma“, – atviravo N. Mikelionis.

Pasak pašnekovo, Birštono gyventojai ir svečiai šiandien ir rytoj galės iš arti pamatyti imitacines situacijas, kurias spręs medikai, bei kokią įrangą jie naudos, bei suprasti medikų darbo specifiką ir sudėtingumą. Renginys vyksta gegužės 23-25 dienomis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA