Liūdna žinia norintiems apžiūrėti uždarytą požeminį Kauno tunelį | Kas vyksta Kaune

Liūdna žinia norintiems apžiūrėti uždarytą požeminį Kauno tunelį

„Rail Baltica Lietuva“ „Facebook“ paskyros nuotr.

Šiandien kauniečiams ir miesto svečiams suteikta unikali galimybė ne tik aplankyti Kauno geležinkelio tunelį, bet ir pamatyti specialiai parengtą spektaklį, pasakojantį statinio istoriją. Tačiau tokia proga nusišypsos ne visiems laukiantiems. Apsilankyti šioje vietoje panoro tūkstančiai, nebeliko vietos.

„Nusidriekė eilės žmonių, niekas neįleidžia, nes laisvų laikų nebėra, o apie jokią privalomą registraciją skelbta nebuvo. Tačiau reginio organizatoriai nusprendė, jog įleis tik tuos, kurie užsiregistravo anksti ryte.  Kažkokia nesąmonė, atvažiavome su vaikais, o galimybių – jokių. Rengėjai pasišiukšlino ir pasidarė sau gėdą“, – piktinosi prie Kauno geležinkelio tunelio su šeima lūkuriuojanti moteris.

„Kas vyksta Kaune“ susisiekus su „Lietuvos geležinkelių“ Komunikacijos departamento projektų vadovu ir „Rail Baltica“ projekto direkcijos atstovu Domu Jurevičiumi, paaiškėjo, kad iki pavakario jau yra susirinkę toks didelis skaičius lankytojų, jog daugiau į tunelį įleisti nebegalima. „Dar liko keletas laikų, nuo 24 val., bet jau dabar žmonių atėję tiek, kad paskutinį lankytoją įleisime į vidų prieš vidurnaktį. Net nenumanėme, kad atsiras tiek norinčių. Neįtikėtina“, – sakė jis.

D. Jurevičiaus teigimu, daugiau lankytojų įleista nebus dėl saugumo. „Vis dėlto, tai yra statybvietė-tunelis, turime laikytis saugumo reikalavimų, nes kauniečius ir svečius turi prižiūrėti lydintis asmuo. Per valandą į tunelį užeina apie 240 žmonių nuo 10 val. ryto. Užsiregistravusių beveik 3 tūkst.“, – detalizavo „Lietuvos geležinkelių“ Komunikacijos departamento projektų vadovas.

Kaip jau skelbta „Kas vyksta Kaune“, paskutinį kartą 2009 m. rekonstruotame ir pilnai modernizuotame tunelyje per vasarą bus įrengtas sugretintas europinės ir plačiosios vėžės geležinkelis – tokį techninį sprendimą tunelyje Kaunas turės vienintelis pasaulyje.

Dėl šio patogaus ir reikalingo išskirtinumo teks pakentėti – gegužės 22 d. traukinių eismas geležinkelio tuneliu uždaromas dėl europinės vėžės tiesimo ruože Palemono-Kauno geležinkelio stotis. Tunelį vėl atidaryti planuojama šių metų rugsėjo 1 dieną. Tunelio uždarymo laikotarpiu Vilnius-Kaunas-Vilnius maršruto traukiniai važiuos tik iki Palemono ir į sostinę pajudės iš šios stoties, o tarp Kauno ir Palemono geležinkelio stočių kursuos specialūs nemokami autobusai.

Baigus įgyvendinti „Rail Baltica“ projektą, Kaunas taps svarbiu tarptautiniu logistikos centru, o kelionės tiek vidaus, tiek užsienio maršrutais gerokai paspartės: iš Panevėžio į Kauną kelionė truks 38 min., iš Vilniaus į Kauną – 36 min., Varšuvą pasieksime per nepilnas 5 val., Rygą – per 1,5 val., o Taliną – per 3,5 val.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA