Viena judriausių Kauno centro sankryžų vairuotojus pasitinka eismo ribojimais | Kas vyksta Kaune

Viena judriausių Kauno centro sankryžų vairuotojus pasitinka eismo ribojimais

BNS 2019/05/20 10:17
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Nuo pirmadienio pradedamas riboti eismas vienoje judriausių Kauno centro sankryžų, jungiančių Savanorių prospektą su Šv. Gertrūdos ir E. Ožeškienės gatvėmis.

Eismo ribojimai čia numatomi nuo gegužės 20 iki rugpjūčio 31 dienos, dėl jų gali formuotis spūstys, įspėja Kauno miesto savivaldybė.

E. Ožeškienės gatve transporto eismas vyks tik viena kryptimi – link K. Donelaičio gatvės. Čia skirtingais etapais numatomi gatvės susiaurėjimai iki vienos eismo juostos.

Be to, vienpusis eismas laikinai bus ir Jeruzalės skersgatvyje (pro Kauno choralinę sinagogą) – tik Savanorių prospekto kryptimi.

Eismo apribojimai Laisvės alėjoje / Kaunas.lt nuotr.

„Paprastai tariant, eismas E. Ožeškienės gatve bus leidžiamas tik iš senamiesčio pusės į centrą, o priešinga kryptimi jis bus uždarytas. Vadinasi, norint vykti senamiesčio link, pavyzdžiui, iš L. Sapiegos, Vasario 16-osios ar V. Putvinskio gatvių, vairuotojai turėtų Maironio ar A. Mickevičiaus gatvėmis kirsti Laisvės alėją ir toliau rinktis Kęstučio gatvę bei Karaliaus Mindaugo prospektą. Tuo metu Savanorių prospektą visi galės pasiekti važiuodami Jeruzalės skersgatviu“, – pataria Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Paulius Keras.

Savanorių prospekto įkalnės pradžioje numatyti gatvės susiaurėjimai. Čia transportas judės abiem kryptimis, tačiau eismui bus skirta tik po vieną eismo juostą.

Visoje statybvietės teritorijoje automobilių greitis bus ribojamas iki 30 kilometrų per valandą.

Vairuotojams patariama akylai stebėti kelio ženklus ir vadovautis apylankų nuorodomis. Viena pagrindinių arterijų apvažiavimui taps Maironio gatvė, taip pat intensyvesnis srautas gali nusidriekti V. Putvinskio gatve.

Vairuotojams rekomenduojama vengti kelionių pro šią vietą ir verčiau rinktis alternatyvius maršrutus, taip išvengiant transporto spūsčių ir nepageidaujamo laiko gaišinimo.

Šiame rekonstrukcijos etape bus iš pagrindų atnaujintos „Kauno vandenų“ vandentiekio trasos, pakeistos troleibusų kontaktinio tinklo atramos, gatvės apšvietimo stulpai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA