Kaunas visą dieną švęs nepriklausomybės atkūrimo metines – džiugins renginių gausa | Kas vyksta Kaune

Kaunas visą dieną švęs nepriklausomybės atkūrimo metines – džiugins renginių gausa

Asociatyvi / E. Virkečio nuotr.

Kovo 11-oji svarbi visai Lietuvai. Valstybės nepriklausomybės atkūrimo dienos proga Kaunas paruošė pilną dienos programą: netrūks ne tik minėjimų, muziejų ekspozicijų, bet ir laužų.

Pirmadienį, Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną, laukia aibė iškilmingų ir edukacinių renginių, o kad šventės nesugadintų problemos, kurios gali iškilti keliaujant automobiliu, Kaunas kviečia nemokamai važiuoti viešuoju transportu.

Miestas dieną kviečia sutikti susikaupimu: 10 val. Šv. Mišios Kauno Šv. apaštalų Petro ir Povilo arkikatedroje bazilikoje (Vilniaus g. 1) bei Kauno Šv. arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčioje (Nepriklausomybės a.14A).

11:30 val. veiksmas tradiciškai persikels į Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelį, kur susirinkusius muzikos garsais džiugins pučiamųjų instrumentų orkestro „Ąžuolynas“ koncertas.

12:00 val. prasidės iškilmingas minėjimas, Vyčio kryžiaus ordino vėliavos pakėlimo ceremonija, Lietuvos šaulių sąjungos Vytauto Didžiojo šaulių 2-sios rinktinės jaunųjų šaulių pasižadėjimo ir šaulių priesaikos ceremonija.

12:40 val. susirinkusius išjudins šventinis „Biplan“, Sinickio, „Colours Of Bubbles“ koncertas.

Nuo 12val. iki pat 17 val. kauniečiai kviečiami nemokamai apsilankyti Kauno miesto muziejuje: Rotušės, Pilies, Tautinės muzikos ir M. ir K. Petrauskų skyriuose. Minint Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną nemokamai susipažinti su ekspozicijomis kviečia ir Kauno IX forto muziejus. Kiek anksčiau, nuo 10 val. nemokamai apsilankyti galima ir Vytauto Didžiojo karo muziejuje.

13:00-15:00 val. Kauno kultūros centre vyks kūrybinės dirbtuvės: tapiserijos mozaika „Lietuva – mano veidas“. Organizatoriai jos metu kviečia išausti savo mintis ir jausmus apie Lietuvą ir Lietuvai bei taip sukurti savo mažą tapiseriją, kuri taps vieno didelio kūrinio – dovanos Lietuvai dalimi. Registracija: Tel. 8 612 15828.

13:30 val. prasidės šventinė popietė, skirta Kovo 11-ajai – Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienai ir Pasaulio lietuvių metams. Čia prisiminimais apie lietuvių kovas už Nepriklausomybę dalinsis Kovo 11-osios signatarai, tremtiniai. Popietės metu įvyks Rimutės Balnienės parodos „Šilko simfonija“ atidarymas. Muzikinę programą dovanos dainuojamosios poezijos atlikėja Jūratė Dailydėnienė (gitara, smuikas), Daiva Mažeikaitė (kanklės) ir Sofija Ramanauskaitė (solistė). Renginys vyks Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjungos salėje, Laisvės al. 39.

15:00 val. Kauno kultūros centre prasidės Chorinės muzikos koncertas Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienai „Laisvės varpas“. Muzika užburs Kauno kultūros centro mišrūs chorai „Diemedis“, „Gintaras“, „Ainiai“ ir vyrų choras „Perkūnas“. Vedėjas Edvinas Vadoklis.

20:00 val. prie Kauno pilies (Pilies g. 17) suliepsnos Kovo 11-osios laužai. Lietuvos kariuomenės Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono organizuojamo renginio metu kviestiniai svečiai renginio dalyviams primins kovo 11-osios svarbą, bus žaidžiami kariniai žaidimai (minos metimas, virvės traukimas, estafetė mažiesiems), dalinama karinė košė ir arbata, vyks inžinerijos bataliono šauktinių grupės „Koncertina“ ir Kauno Vaikų ir Moksleivių laisvalaikio centro atstovių, Gabrielės ir Gretos muzikiniai pasirodymai.

Daugiau apie šventinius renginius skaitykite „Kas vyksta Kaune“ renginių kalendoriuje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA