Vaizdo įrašu iš sulaikymo pasidalijęs kaunietis: „Toks policijos elgesys – nederamas“ (papildyta) | Kas vyksta Kaune

Vaizdo įrašu iš sulaikymo pasidalijęs kaunietis: „Toks policijos elgesys – nederamas“ (papildyta)

Vaizdo įrašo stopkadras nuotr.

Su portalo „Kas vyksta Kaune“ redakcija susisiekė kaunietis, kurio bičiuliui pavyko užfiksuoti policijos pareigūnų operaciją sulaikant įtariamuosius. Tačiau, pasak vaizdo medžiagą atsiuntusio skaitytojo, gerokai nustebino ne pats įvykis, o pareigūnų elgesys su sulaikomais asmenimis. 

„Kiek žinau, nufilmuotas veiksmas vyko Savanorių prospekte, jeigu neklystu, vakar. Vaizdo įrašą man atsiuntė kolega, jame užfiksuoti pagrindiniai įvykio metu pamatyti akcentai. Toks policijos elgesys su įtariamaisiais – išties nederamas“, – sako kaunietis.

Jo atsiųstoje filmuotoje medžiagoje matyti ant žemės gulintis vyriškos lyties sulaikytasis, kuriam policininkas suduoda kumščiu į pilvo sritį. Tačiau, kaip galima numanyti, pastebėjęs, jog yra filmuojamas, nustoja naudoti minėtuosius veiksmus.

Įvykių centre netrukus atsiranda dar viena figūra – moteris, kurią surakintą antrankiais prie policijos automobilio atveda pareigūnas bei pareigūnė. Veiksme dalyvaujantis dar vienas policininkas, bandydamas atidaryti policijos automobilio galinę dalį, durimis atsitrenkia į įtariamosios galvą. O pamatęs, kas nutiko, tepasako: „Oi!“.

Iškart po to pasigirsta necenzūrinių žodžių serija pareigūnų atžvilgiu iš sulaikytosios lūpų. Tačiau neilgai trukus, abu įtariamieji atsiduria policijos automobilio mobilioje sulaikytų asmenų kameroje.

Klausiame kauniečių: kaip vertinate tokį pareigūnų elgesį su įtariamaisiais?

Paskelbus minėtą vaizdo įrašą, Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariato atstovai atsiuntė informaciją apie kauniečio užfiksuoto įvykio detales.

Pasak pareigūnų, kovo 2 d. apie 15:23 val. Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai sulaukė pranešimo, kad Kaune, Taikos prospekte, du neblaivūs asmenys užpuolė nepažįstamą vyriškį, apspardė jo automobilį, grasino.

Nedelsiant sureagavus į gautą pranešimą ir atvykus pareigūnams pastebėta, kad išdaužtas greta esančios kirpyklos langas. Tikslinant įvykio aplinkybes nustatyta, kad tie patys asmenys spardė bei apgadino kiemuose stovinčius du automobilius, trenkė juos sudrausminti bandžiusiam vyrui bei grasino vaikų žaidimo aikštelėje žaidusiems vaikams, kurie išsigandę pabėgo.

Pareigūnai operatyviai surado ir sulaikė iš įvykio vietos pasišalinusius du asmenis: vyrą (gim. 1975 m.), kuriam nustatytas sunkus girtumo laipsnis (2,55 prom.) ir moterį (gim. 1974 m.), kuriai nustatytas vidutinis girtumo laipsnis (2,13 prom.).

Dėl šio įvykio atliekamas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 284 str., dėl viešosios tvarkos pažeidimo. Už tai gresia laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Taip pat Kauno apskrities vyriausiajame policijos komisariate pradėtas patikslinimas dėl vieno iš policijos pareigūnų elgesio ir panaudotų veiksmų, sulaikant teisės pažeidėjus.

Policija dėkoja pilietiškiems gyventojams už teikiamą informaciją ir primena, kad visuomet apie pastebėtus galimai daromus teisės pažeidimus nedelsiant informuotumėte bendruoju pagalbos telefonu 112.

Dėkojame portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojams, kad dalijatės informaciją apie aktualijas Kauno mieste ir jo apskrityje. Jei norite pranešti žinią, rašykite mums el. paštu: kaunas@kasvyksta.lt arba susisiekite socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA