Kaunietė perspėja: „Facebook“ plinta baisus virusas – galima likti ne tik be pinigų | Kas vyksta Kaune

Kaunietė perspėja: „Facebook“ plinta baisus virusas – galima likti ne tik be pinigų

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Penktadienio popietę „Kas vyksta Kaune“ redakciją pasiekė skaitytojos laiškas su perspėjimu – „Facebook“ tinkle plinta baisus virusas.

Pavasario pirma diena prasidėjo ne tik su sniegu, bet ir svarbiu kaunietės perspėjimu, mat populiariausiame socialiniame tinkle tyko vis daugiau vartotojų pasiekiantis, iš pažiūros „nekaltas“ ir draugais paskyroje paremtas virusas.

„Draugai atsiunčia žinutes, norėdami paprašyti pagalbos laimint kažkokiame konkurse ir joje būna nuoroda, kur reikėtų balsuoti. Nuoroda kiekvienam gali pasirodyt labai nekalta, nes parašyta lietuvišku tekstu ir suasmeninta“, – pasakoja moteris.

„Facebook“ socialiniame tinkle plinta virusas / Skaitytojos nuotr.

Kuomet žmogus atidaro nuorodą, paspaudžia nuotraukoje matomą „unblock“ (atrakinti) mygtuką, jo prašoma prisijungti su „Facebook“ anketos duomenimis, žinoma, skaitytoja tuo visai nesistebi. „Kai atidarai tą nekaltą nuorodą, turi prisijungti ,,Facebook” prisijungimu, kas atrodytų labai normalu (asmenybės identifikavimas dėl balsų klastojimo). Na, tai lengviausias būdas gauti tavo socialinių tinklapių duomenis ir taip lengvai toliau plečiamas virusas“, – perspėja kaunietė.

Skaitytoja ragina būti atidiems ir atsargiems, nes šio viruso dėka galima ne tik sulaukti tapatybės vagystės, bet ir netekti pinigų. „Jūsų duomenis gali panaudoti ne tik tam, kad platintų virusą, bet gali ir pasinaudoti asmeninėmis nuotraukomis, dažnai išsisaugome ir bankų prisijungimus“, – riziką apibūdina moteris.

Pasak kaunietės, ji ne viena, kuri gavo nuorodą: žinutės su pavojingu turiniu neaplenkė ir jos draugų, tad todėl moteris daro išvadą, jog virusas plinta greitai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA