Kauniečiai „Akropolyje“ šeštadienį būrėsi į išskirtinį susitikimą | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai „Akropolyje“ šeštadienį būrėsi į išskirtinį susitikimą

D. Beržinio nuotr.

Į Kauno „Akropolį“ šeštadienį užsukusių gyventojų akį traukė galinga Dakaro technika ir kiti lenktynių atributai. Čia savaitgalį surengtas susitikimas su rekordinį Lietuvos motociklininkų rezultatą Dakaro ralyje šiemet užfiksavusiu Arūnu Gelažninku.

Sportininkas nuo vidurdienio smalsuolių laukė antrame prekybos ir pramogų centro aukšte, prie parduotuvės „Gera dovana“. Kauniečiai galėjo apžiūrėti ne tik A. Gelažninko motociklą, bet ir aprangą, šalmą, Dakaro ralio medalį ir kitus su lenktynėmis susijusius daiktus.

Kaune gimęs A. Gelažninkas – geriausias Lietuvos motosporto lenktynininkas. 2019 m. iškovojęs teisę startuoti Dakaro ralyje, bendroje įskaitoje jis užėmė 24 vietą ir 4 vietą naujokų grupėje.

„Darbas šiandien buvo tik pasiekti finišą, tai važiavau atsargiai ir jį pasiekiau. Kas buvo sunkiausia? Prisiversti važiuoti kai apsinuodijau – tiesiog jėgų neturėjau. Apskritai, Dakare nuovargis didelis, tačiau šiandien, finišavus, jo tarsi nebeliko“, – iškart po finišo paskutiniame greičio ruože džiaugėsi A. Gelažninkas.

Pirmąkart lenktynėse Pietų Amerikoje dalyvavęs sportininkas, neturintis daug patirties naviguojant pagal nurodymus kelio knygoje, apskritai važiavo atsargiai. Tačiau atsargumas atvežė jį iki 56 pozicijos. Antras etapas – 45, trečias – 30 ir t. t., kol galiausiai bendroje įskaitoje jis pakilo iki 24 vietos.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad ankstesnis geriausias lietuvių pasiekimas buvo 81 vieta – ją 2012 m. užfiksavo Gintautas Igaris, o 2018 m. pakartojo Balys Bardauskas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA