Paaiškino, kodėl iš Kauno einančiame kelyje ribojamas greitis | Kas vyksta Kaune

Paaiškino, kodėl iš Kauno einančiame kelyje ribojamas greitis

Skaitytojo nuotr.

Praėjusios savaitės pabaigoje kauniečiai užfiksavo laikinus greitį ribojančius ir apie nelygumus įspėjančius ženklus kelyje Kaunas-Alytus. Vairuotojus gerokai nustebino nauja eismo tvarka, kadangi kelio danga, jų teigimu, visai nepasikeitė.

Nauji ženklai, ribojantys transporto priemonių greitį iki 50 km/val. ir įspėjantys apie važiuojamosios dalies nelygumus, pastatyti 130 kelio ruože tarp Linksmakalnio ir Prienų.

Nuotrauką „Kas vyksta Kaune“ atsiuntęs Vytautas tvirtino, kad minėtoje atkarpoje nevykdomi jokie remonto darbai, nėra ir naujų duobių. Vyras spėjo, kad šitaip siautėjant žiemai vairuotojams pranešama apie slidžią ar užpustomą dangą. Skaitytojas svarstė, ar tik nebus kelininkai pritrūkę apledėjusį kelią žyminčių lentelių.

Lietuvos automobilių kelių direkcijos (LAKD) Tarptautinių ryšių ir komunikacijos skyriaus vedėja Aušra Ramoškaitė „Kas vyksta Kaune“ nurodė, kad šie greičio ribojimai įvesti siekiant užtikrinti eismo saugumą, kai yra didelių kelio nelygumų ar kitokio pobūdžio defektų.

130 kelio Kaunas–Prienai–Alytus 23,4-29,7 kilometre dėl pažeistos ir silpnos dangos 50 km/val. ribojimas, kaip informavo LAKD atstovė, galioja iki sausio 28 d. Visgi interaktyviame Eismo informacijos centro žemėlapyje pateikiamais duomenimis, greičio ribojimas bus taikomas iki vasario 4 d., 23 val.

A. Ramoškaitė patikino, kad kelias neapledėjęs, dėl to nėra reikalo jo žymėti 848-uoju Kelių eismo taisyklėse reglamentuojamu ženklu „Apledėjęs kelias“. Tarptautinių ryšių ir komunikacijos skyriaus vedėja pridūrė, jog naujausią informaciją apie kelio sąlygas, atliekamus darbus ir ribojimus galima rasti minėtame Eismo informacijos centro žemėlapyje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA