Lampėdžiuose – didžiausias Baltijos šalyse vandens atrakcionų parkas | Kas vyksta Kaune

Lampėdžiuose – didžiausias Baltijos šalyse vandens atrakcionų parkas

Organizatorių nuotr.

Lampėdžių ežere jau veikia didžiausias Baltijos šalyse vandens atrakcionų parkas „Water Inn Kaunas“. Tačiau projekto vystytojai tuo neapsiriboja – kauniečių pamėgtame vandens telkinyje netrukus bus galima išvysti ir milžiniškus flamingus.

[galerija kiek=”16″]

Pramoga ne tik vaikams

Vandens atrakcionų parkai Lietuvoje itin sparčiai populiarėja. Tačiau naujasis parkas Kaunas yra išskirtinis ne tik Lietuvoje, bet ir visose Baltijos šalyse.

„Kaune pastatytas didžiausias Baltijos šalyse pripučiamas atrakcionų parkas. Batutas pastatytas Lampėdžio ežero rytinėje pusėje, prie irklavimo bazės. Mes jau dirbame beveik mėnesį, o dabar, liepą, prasideda pats intensyviausias laikas. Birželis buvo puikus – susidomėjimas milžiniškas. Dabar dirbame lietaus režimu, bet jau planuojame, kad artėjantį savaitgalį lankytojų srautai išaugs kelis kartus“, – sako parko vadovas Robertas Razgus.

Nemaža dalis žmonių mano, kad vandens pramogos skirtos vaikams, tačiau R. Razgus tikina, kad tokia nuomonė yra klaidinga.

„Daugelis tėvų mano, kad parkas skirtas vaikams, tačiau taip tikrai nėra. Reikėtų kiekvienam išbandyti ir kiekvienas supras, kad batutai skirti tikrai ne vien vaikams. Kitą dieną po apsilankymo mūsų parke klientai pripažįsta, kad tai buvo kaip geriausia treniruotė, raumenis skauda. Iš tiesų yra ką veikti, kad įveiktum visą batutą“, – šypsosi R. Razgus.

Saugumas – pirmoje vietoje

Naujajame parke aktyvaus laisvalaikio mėgėjai galės ne tik išbandyti savo jėgas, bet ir sudalyvauti improvizuotose varžybose. „Savaitgaliais organizuojame varžybas, į kurias susirenka visi norintys, o renginius veda mūsų animatoriai. Mūsų animatorių darbas užvesti žmones siekti kuo geresnių rezultatų, vesti konkursus – kas toliau nubėgs, kas toliau nušoks. Parke tikrai nėra nuobodu. Kalbant apie patį batutą, tai jis tikrai įspūdingas, o kai kurios figūros siekia net 7 metrų aukštį“, – pasakoja R. Razgus.

Įdomu, kad šalia parko veikia netradicinis aptarnavimo punktas, pastatytas iš jūrinių konteinerių.

„Čia galima įsigyti ledų, gaiviųjų gėrimų, sumuštinių. Mūsų statinys išties įdomus, todėl mes turime ir antrą aukštą, kuris skirtas asmeninėms tiek vaikų, tiek suaugusiųjų šventėms“, – pasakoja R. Razgus.

Pramogauti Lampėdžiuose nuo šio galės net ir nemokantys plaukti žmonės, nes tam sudarytos visos sąlygos – saugumas „Water Inn“ parke yra pirmoje vietoje.

„Ant pačio batuto nuolat budi 3 arba 4 gelbėtojai. Visiškai nesvarbu jums 6 ar 96 metai – visi į parką eina tik su gelbėjimosi liemenėmis, kurios suteikiamos nemokamai. Kiekvienas prieš žengdamas į parką išklauso instruktažą. Vienu metu parke gali pramogauti 100 žmonių, o pagal žmonių skaičių skiriamas ir atitinkamas gelbėtojų skaičius. Jei oras nėra pats geriausias, mes galime pasiūlyti hidrokostiumus. Todėl galime drąsiai teigti, kad blogo oro pas mus nėra“, – šypsosi R. Razgus. Atvykusieji į parką automobilius gali nemokamai statyti didžiulėje aikštelėje ir patogiai pasiekti atrakcionus.

Laukiama flamingų

Netrukus parke bus galima pramogauti ne tik ant batuto – ežere netrukus pasirodys ir milžiniški pripučiami flamingai, kuriuose laiką galės leisti 6 žmonės.

Be to, „Water Inn“ didelį dėmesį skiria komunikacijai su vietos bendruomene – parke darbo vietos sukurtos vietos jaunimui, o ežero pakrantės tvarkomos neatlygintinai. „Stengiamės plėsti paslaugų spektrą – užkandinėje galima atsigerti kavos, ledų suvalgyti, pramogauti parke, ilsėtis paplūdimy. Beje, nors mums ir nepriklauso, kruopščiai prižiūrime paplūdimį, kad žmonės jaustųsi kuo patogiau. Be to, įrengėme stacionarius tualetus, ko čia niekada nebuvo. Atsisakėme kilnojamųjų tualetų, o pasirinkome kur kas didesnes patalpas“, – teigia R. Razgus.

Švenčių ir pramogų organizavimas nėra vienintelė „Water Inn“ veikla.

„Su Kauno savivaldybe organizuojame užsiėmimus globos namų auklėtiniams. Kiekvienam vaikui kiekvieną pirmadienį suteikiame progą apsilankyti nemokamai. Taip pat Dainų šventės dalyviams taikoma didelė nuolaida. Mes norime skatinti sveiką gyvenimo būdą, aktyvumą. Norime, kad žmonės sportuotų ir savo laisvalaikį leistų aktyviai“, – teigia R. Razgus.

Didžiausias Baltijos šalyse vandens pramogų parkas po atviru dangumi veiks iki rugsėjo 3 dienos. Valandos trukmės pramogos vienam žmogui kainuoja 10 eurų. Ilgojo savaitgalio proga „Water Inn“ vaikams iki 12 metų dovanoja 50 proc. nuolaidą apsilankymui. Pramogos Lampėdžiuose atviros nuo 10 iki 20 valandos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA