Fiksuoja skaitytojas: įžūlumo arba kvailumo viršūnė | Kas vyksta Kaune

Fiksuoja skaitytojas: įžūlumo arba kvailumo viršūnė

Skaitytojo nuotr.

„Kas vyksta Kaune“ redakciją pasiekė viešąja tvarka besirūpinančio skaitytojo pranešimas. Tvarkingai pastatyti automobilio nepasivarginta Pramonės prospekte esančios parduotuvės aikštelėje – vairuotojas sustojo tiesiai ant pėstiesiems skirto praėjimo.

„Arba įžūlumo, arba kvailumo viršūnė. Mama su vaiku eina – vos praeina pro šį automobilį. Nors jau ir šalia esančios mašinos prie geltonos linijos stovi, irgi pažeidinėja. Lietuvoje idiotų, visgi, nepristigs“, – atvejį vertino Artūras.

Užstatytas pėsčiųjų praėjimas / Skaitytojo nuotr.

Veiksmas vyro teigimu, kaip visada, vystosi prie Pramonės prospekto ir Draugystės gatvės sankryžos stovinčios „Maxima“ parduotuvės aikštelėje. „Aplink laisvų vietų užtektinai“, – konstatavo Artūras.

Kaip „Kas vyksta Kaune“ sakė „Maximos“ Komunikacijos ir korporacinių reikalų departamento direktorė Ernesta Dapkienė, prekybos tinklui svarbu, kad „Maximos“ parduotuvėse pirkėjai ne tik rastų platų prekių asortimentą, bet ir pats apsipirkimas būtų patogus.

„Dėl to jau prieš 7 metus automobilių stovėjimo aikštelėse šalia mūsų parduotuvių įrengėme kelis šimtus stovėjimo vietų, skirtų šeimoms su vaikais ir besilaukiančioms moterimis, greta jų specialiu ženklinimu žymimos vietos, skirtos neįgaliesiems. Nors pasitaiko nesilaikančiųjų ženklinimo taisyklių, didžioji dalis pirkėjų jų paiso“, – teigė E. Dapkienė.

Ji prekybos tinklo vardu apgailestavo dėl nuotraukoje užfiksuotos situacijos. „Pėsčiųjų perėjos ženklinimu žymima zona nėra skirta pasistatyti automobilį. Jei mūsų darbuotojai pastebi nedrausmingą vairuotoją, gali jam priminti apie automobilių stovėjimo aikštelės ženklinimą ir jo reikšmę“, tvirtino E. Dapkienė.

Nors „Kas vyksta Kaune“ klausė ir apie „Maxima“ bendradarbiavimo su policija, vaizdo stebėjimo kamerų įrašų perdavimo teisėsaugai politiką, E. Dapkienė šių klausimų nedetalizavo.

Galima manyti, kad įstatymų pažeidimo atvejais, pareigūnams prašant, vaizdo duomenys suteikiami, tačiau patys darbuotojai bausmių būtent dėl neteisingo statymo neinicijuoja, nes stovėjimo aikštelėse pėsčiųjų praėjimai ar šeimos vietos nėra žymėti Kelių eismo taisyklėse nustatytais kelio ženklais ir dėl to formaliai taisyklės nepažeidžiamos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA