Kauno savivaldybė išsinuomojo du naujutėlaičius BMW | Kas vyksta Kaune

Kauno savivaldybė išsinuomojo du naujutėlaičius BMW

Kauno m. sav., „Kas vyksta Kaune“ inf. 2018/01/30 17:44
Kaunas.lt nuotr.

Kauno miesto savivaldybės automobilių parką pasiekė du penktos klasės BMW markės automobiliai. Naujos transporto priemonės pakeitė iki šiol tarnavusius keturis 10 ir 12 metų senumo automobilius, aukcione parduotus už daugiau nei 15 tūkst. eurų. Savivaldybė sumažino ir vairuotojų skaičių – vietoj anksčiau dirbusių 11 šiuo metu yra likę 3.

Praėjusių metų pabaigoje trys „Škoda“ ir vienas „Volkswagen“ markės automobilis buvo parduoti viešame aukcione. Tiek fiziškai, tiek morališkai susidėvėjusius 10 ir 12 metų amžiaus automobilius pakeitė ekologiški ir saugūs BMW markės automobiliai.

Savivaldybės skelbtą atvirą konkursą, kuriame dalyvavo trys įmonės, laimėjo bendrovė „Autoūkis“, pateikusi ekonomiškiausią pasiūlymą. Vieno benzinu varomo automobilio mėnesinė nuomos kaina siekia 793 eurus – į ją įskaičiuotas automobilio draudimas, techninis aptarnavimas ir žieminių padangų komplektas. Su konkurso laimėtoju pasirašyta 5 metų nuomos sutartis, tad abu automobiliai iš viso atsieis 95 160 eurų.

„Įsigydami naujus automobilius orientuojamės ne į kiekybę, bet į kokybę. Per keletą metų savivaldybės automobilių parką sumažinome trečdaliu, tačiau svarbiausia – jį iš esmės atnaujinome. Reformą padarėme ir darbuotojų atžvilgiu. Anksčiau vairuotojų vežioti savivaldybės darbuotojai jau įprato važiuoti patys“, – teigė Kauno savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Petrauskas.

„Kas vyksta Kaune“ G. Petrausko pasiteiravus apie naujausius mero Visvaldo Matijošaičio planus darbo metu važinėti su vairuotoju, administracijos direktorius sakė, kad du nauji automobiliai yra skirti reprezentaciniams tikslams ir jais naudotis galės bet kurie savivaldybės darbuotojai. Jeigu prireiks – ir meras, bet specialiai jam naujas automobilis paskirtas nebus.

„Pirkimo sprendimas priimtas labai seniai ir niekaip nesusijęs su eismo įvykiu ir mero ketinimu naudotis vairuotojo paslaugomis. Jeigu to ir prireiks, sės į tą, kuris tuo metu laisvas ir patogus. Kartais, kai kur nors vyksta daugiau žmonių, visa delegacija, sėda į mikroautobusą“, – kalbėjo G. Petrauskas.

Prieš keletą metų savivaldybę palietusi reorganizacijos banga ištirpdė vairuotojų skaičių. 2013 metais savivaldybės darbuotojus vežiojo 11 vairuotojų. 2016 metais šis skaičius sumažėjo iki 6. Šiuo metu Transporto poskyryje dirba 3 vairuotojai. Dėl vairuotojų skaičiaus sumažinimo Kauno miesto savivaldybė per metus sutaupo po beveik 80 tūkst. eurų.

Prieš trejus metus Kauno savivaldybė naudojo 48 tarnybinius automobilius, 2016 metais – 42, o šiuo metu šis skaičius yra sumažėjęs iki 32. Nuosavybės teise savivaldybei priklauso 10 automobilių, likusieji yra nuomojami.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA