„Hollister“ pradėjo statyti 50 mln. eurų vertės gamyklą, sukurs 300 darbo vietų | Kas vyksta Kaune

„Hollister“ pradėjo statyti 50 mln. eurų vertės gamyklą, sukurs 300 darbo vietų

R. Tenio nuotr.

Trečiadienį Kauno laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ) oficialiai pradėtos pasaulinės medicininės įrangos gamintojo ir paslaugų teikėjo „Hollister“ gamyklos komplekso statybos – įleista kapsulė. 

Įmonės plėtra vyks dviem etapais: pirmuoju – 2019 m. viduryje, kai atvers duris, antrasis etapas bus baigtas iki 2025 m. Pastatų plotas sieks 29 tūkst. kv. m. Pirmiausiai bus pastatyta daugiau kaip 23 tūkst. kv. m pastato dalis, vėliau dar apie 5,5 tūkst. kv. m.

Į gamyklą per 4 m. planuojama investuoti apie 50 mln. eurų ir sukurti apie 300 naujų darbo vietų.

„Svarbiausias įmonės tikslas ir įsipareigojimas – kurti pridėtinę vertę sveikatos priežiūros industrijoje ir pagerinti žmonių, priklausančių nuo mūsų produktų, gyvenimo kokybę. Naujoji gamykla Kaune leis ne tik patenkinti dabartinius rinkos poreikius (ypač Europoje), bet ir atremti globalius XXI amžiaus iššūkius“, – trečiadienį pristatant komplekso statymo pradžią teigė „Hollister Incorporated“ prezidentas ir generalinis direktorius George Maliekel.

Jis atskleidė, kad Kaunas pasirinktas dėl vietos darbuotojų kvalifikacijos, patogios geografinės padėties, verslo etikos, palankios investicinės aplinkos, išvystytos infrastruktūros.

Svarbu ir švietimo įstaigos, kurios parengtų tinkamos kvalifikacijos darbuotojus, tad įmonės žada bendradarbiauti su Kauno technologijos universitetu, Lietuvos sveikatos mokslų universitetu ir kitomis mokslo įstaigomis: padėti joms tobulinti mokslinių tyrimų, inžinerijos ir technologijų programas, rengti aukštos kvalifikacijos specialistus.

„Rinkdamiesi vietą naujai gamyklai, įmonės atstovai ypatingą dėmesį atkreipė ne tik į geografinę padėtį ir investicinę aplinką, bet ir į mūsų regiono darbuotojų kvalifikaciją, gebėjimus bei vertybes. Džiaugiamės, kad Lietuva, o tiksliau – Kauno regionas, atitiko jų lūkesčius, ir tikimės, jog ši sėkmės istorija taps puikiu pavyzdžiu kitoms medicinos įrangos gamybos bendrovėms“, – sakė M. Katinas.

Vyriausybės kanclerė Milda Dargužaitė pastebėjo, kad šios pasaulinės įmonės atėjimas į Kauną rodo Lietuvos pripažinimą. „Tai didelė galimybė mums, dirbti su pasaulio lyderiais”, – komentavo M. Dargužaitė.

Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis atkreipė dėmesį, kad įmonėje „Hollister” dirbantys žmonės – yra ir įmonės savininkai. „Džiaugiuosi, kad pasirinkote Lietuvos centrą, tikiuosi nesijaučiate kaip Armstrongas, žengęs pirmą žingsnį mėnulyje ir nepasakysite, kad tai mažas žingsnis žmogui, tačiau didelis šuolis žmonijos istorijoje. (…) Labai sudomino nuosavybės forma, mat nėra populiaru, kad darbuotojai būtų įmonės savininkai, gal šį modelį derėtų taikyti ir Lietuvoje?”, – retoriškai klausė V. Matijošaitis.

Renginyje dalyvavęs verslininkas Vladas Lašas džiaugėsi įmonės atėjimu, tačiau ragino neaptingti ir ragino rodyti ne tik gamyklas, bet ir tai, kad lietuviai geba kurti naujus, originalius projektus.

„Į Kauną ateinančios gamyklos „Continental”, „Hella”, „Hollister” išsiplės į produktų vystymą, naujų technologijų kūrimą, tai pati geriausia žinia mums, tik turime stengtis, kad tai vyktų greičiau, dirbti daug ir kryptingai. Gan daug galvojame apie senas technologijas, bet per tą laiką pasaulis keičiasi, sukuriamas produktas ant bangos, o mes dar laukiame, galvojame dar nepasitvirtino, tegul kiti padaro. Bet tuomet sumokame už tuos produktus keliskart daugiau ir prarandame galimybę sukurti patys. Galime dalyvauti tokių inovatyvių dalykų kaip „Hyperloop” – itin greito transporto kūrime, sistemos jau bandomos Amerikoje, kitur, investuotojai domisi. Liuksemburgas atrado nišą – priėmė įstatymus apie asteroidų kalnakasybą, jie pirmi pasaulyje pamatė, kad po 10-30 metų atsiras verslo niša, investuotojai pas juos jau veržiasi. Kitas pavyzdys Šveicarija, ji tapo patikima bankų šalimi, bet anksčiau ji irgi priėmė inovatyvius sprendimus. Mes, lietuviai, gebame vystyti ne tik informacines technologijas, bet ir sujungti inovatyvius dalykus: modernų transportą; informacines, medicinos technologijas. Reikia neužsidaryti siauroje srityje, o pasauliui prisistatyti kaip smalsių ir veiklių žmonių šalis. Tad pirmyn!”, – ragino V. Lašas.

Įmonė „Hollister Incorporated“ įkurta dar 1921 m. ir yra viena iš trijų didžiausių pasaulio medicininių maišelių (stomų), šalinimo sistemos sutrikimus lengvinančių priemonių gamintojų, taip pat siūlanti ir intensyvios terapijos bei žaizdų priežiūros įrangą. Ilinojaus valstijoje (JAV) įsikūrusi bendrovė turi gamybos ir platinimo padalinius 3 žemynuose, turi biurus daugiau nei 25 šalyse ir tiekia produkciją į daugiau nei 90 rinkų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA