„Globalios Lietuvos“ apdovanojimus gavo ir V. Adamkus, ir LSMU profesorius | Kas vyksta Kaune

„Globalios Lietuvos“ apdovanojimus gavo ir V. Adamkus, ir LSMU profesorius

J. Petronio nuotr.

Gruodžio 28 d. LR prezidentūroje penktus metus iš eilės buvo išdalinti „Globalios Lietuvos apdovanojimai“. Šiais apdovanojimais pagerbiami Lietuvoje ir užsienyje gyvenantys žmonės, savo darbais ir pasiekimais prisidedantys prie mūsų šalies gerovės bei garsinantys jos vardą pasaulyje. Šįmet tarp jų – ir kadenciją baigęs prezidentas Valdas Adamkus bei Lietuvos sveikatos mokslų universiteto profesorius Feliksas Bukauskas.

Apdovanojimas už viso gyvenimo nuopelnus įteiktas kadenciją baigusiam prezidentui Valdui Adamkui, už į Lietuvą pritrauktas investicijas apdovanotas Gintas Baukus, padėjęs pasaulinei pinigų perlaidų milžinei „Western Union“ atrasti Lietuvą. Aurelijus Liubinas, ištobulinęs žvejybai skirtas pažangias technologijas, apdovanotas už Lietuvoje gimusių idėjų sklaidą pasaulyje.

Už į Lietuvą atvestas mokslines inovacijas apdovanotas profesorius Feliksas Bukauskas. Jis nominacijoje įveikė du varžovus ir, pasak LSMU pranešimo spaudai, teigė, jog nėra vienintelis, dirbantis dėl Lietuvos, o tai, ką lietuviai daro užsienyje – visuomet naudinga gimtajai šaliai.

Tuo tarpu apdovanojimą už tarptautinę patirtį Lietuvos regionams gavo Jonas Sluckus, padėjęs pritraukti Švedijos investicijas į Akmenės rajone esantį Ventos miestelį. Už ekspertinę pagalbą Lietuvos įmonėms vykdant tarptautinę plėtrą apdovanotas Darius Vaškelis, už užsienio lietuvių telkimą – gydytojas Tadas Kananavičius. Ypatingą įvertinimą gavo dešimtmetį veikiantis Lietuvių Londono Sičio klubas, jis vienija Anglijoje dirbančius finansų profesionalus iš Lietuvos.

„Globalios Lietuvos“ draugo šįmet apdovanojimas įteiktas Japonijos-Lietuvos mainų centro steigėjui Kenjiro Tamaki už Lietuvos ir Japonijos mokslo bei verslo ryšių stiprinimą. Už Lietuvos vardo garsinimą apdovanotas mokslininkas Virginijus Šikšnys.

Sveikindama laureatus šalies vadovė Dalia Grybauskaitė teigė, jog Lietuva yra visur, kur yra mūsų širdies dalis ir meilė savo tėvynei. Todėl kad ir kur begyventų, Lietuvai svarbus kiekvienas jos žmogus. Šiandienos apdovanojimai – tai padėka tiems, kuriems Lietuva yra brangi ir kurių dėka Lietuvos vardas garbingai skamba pasaulyje.

Išskirtiniais talentais ir pažangiomis idėjomis pasaulyje garsėjantys profesionalai, Prezidentės teigimu, yra geriausi mūsų valstybės ambasadoriai. Jų sukaupta tarptautinė patirtis, prasmingi darbai ir tvirtai puoselėjami ryšiai su Lietuva leidžia globalizaciją priimti ne tik kaip iššūkį, bet ir kaip didelę galimybę mūsų šaliai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA