D.Vištartaitė ir M.Valčiukaitė iškovojo pirmuosius medalius Lietuvai! | Kas vyksta Kaune

D.Vištartaitė ir M.Valčiukaitė iškovojo pirmuosius medalius Lietuvai!

delfi.lt 2016/08/11 17:16
DELFI / V.Dranginio nuotr.

Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse dalyvaujanti Lietuvos rinktinė ir šalies sporto gerbėjai ketvirtadienįo vakarą džiaugiasi pirmaisiais medaliais. Irkluotojų duetas – 27-erių metų Donata Vištartaitė ir 22-ejų metų Milda Valčiukaitė moterų porinių dviviečių valčių klasės A finale pasiekė trečią rezultatą ir iškovojo bronzos medalį. Pirmosios finišavo Lenkijos atstovės, antros atplaukė britės.

Kiek vėliau Lietuvos irkluotojai Mindaugas Griškonis ir Saulius Ritteris atplaukė antri ir iškovojo sidabrą.

2013 metų pasaulio ir Europos čempionės bei 2014 ir 2015 m. Senojo žemyno vicečempionės D. Vištartaitė ir M. Valčiukaitė 2000 m distancijoje plaukia penktu taku.

Lietuvės atrankos varžybose laimėjo pirmą plaukimą (7 min. 2 sek.) ir iškart pateko į pusfinalį. Pirmame jo plaukime mūsiškės (6 min. 52,46 sek.) į priekį 0,47 sek. praleido tik graikes ir finišavo antros., o bendroje įskaitoje – trečios (dar nusileido lenkėms)

Šioje rungtyje iš viso dalyvavo 13 įgulų.

Donata ir Milda gali tapti antromis nepriklausomos Lietuvos istorijoje irkluotojomis, iškovojusiomis olimpinių žaidynių medalius. Prieš 16 metų Sidnėjaus olimpiadoje bronzą pelnė taip pat moterų porinė dvivietė – Kristina Poplavskaja ir Birutė Šakickienė.

Ketvirtadienį 17.25 val. dėl medalių vyrų porinių dviviečių valčių klasėje kovos Mindaugas Griškonis ir Saulius Ritteris.

Daugiau skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA