Atsinaujinęs prof. K. Baršausko atminimo bėgimas: 8 km netikėtų kliūčių ir staigmenų | Kas vyksta Kaune

Atsinaujinęs prof. K. Baršausko atminimo bėgimas: 8 km netikėtų kliūčių ir staigmenų

Organizatorių nuotr.

„Ateik ir įveik!“ – tokiu šūkiu Kauno technologijos universiteto (KTU) Sporto centras rugsėjo 17 d. kviečia visus kauniečius ir miesto svečius į nemokamą visuotinį bėgimą, skirtą žinomam Lietuvos fizikui ir ilgamečiam KTU profesoriui Kazimierui Baršauskui atminti.

Padangų ruožas, virvės, nameliai, tunelis – tai tik dalis 8 km ilgio trasos, kuriai prireiks dalyvių stiprybės ir aukšto sportinio pasirengimo. Pirmą kartą bėgimo istorijoje KTU Studentų miestelyje bus įrengtas ir specialus kliūčių ruožas – įdomus iššūkis kiekvienam bėgikui.

Dar vienas atsinaujinusio bėgimo iššūkis – stipriausios komandos rinkimai. Bėgikai, pasirinkę 8 km trasą su kliūtimis ir subūrę penkių asmenų komandą, galės kovoti dėl stipriausios komandos titulo.

Kviečiami ir mažiau sportuojantys bei neįgalieji

Bėgimo dalyviams, turintiems mažesnį fizinį pasirengimą, KTU Sporto centro specialistai rekomenduoja rinktis lengvesnę 6 km ilgio trasą be dirbtinų kliūčių, kuri vingiuoja Kauno Ąžuolyno takeliais, kalneliais bei slėniais. Visgi, organizatoriai pažymi, kad nors ir lengvesnė, ši bėgimo trasa taip pat pareikalaus nemažai jėgų, nes bėgikams teks įveikti ne vieną kalną ir pakalnę.

Profesoriaus K. Baršausko atminimo bėgime, kaip ir anksčiau, kviečiami dalyvauti ir neįgaliųjų sportininkai, kuriems šiemet skirta 400 m trasa KTU stadione. Negalią turintys bėgimo entuziastai visuomet sulaukia didelio renginio žiūrovų palaikymo.

Visiems, pasiekusiems finišą per kontrolinį laiką, bus įteikti atminimo medaliai. Dalyviai taip pat skatinami atstovauti savo organizacijas ar įmones bei siekti „Mokyklų“, „Aukštųjų mokyklų“ ar „Alumni“ taurių apdovanojimų.

Atvers studentų miestelio ir Ąžuolyno erdves

Jau 18-ą kartą vyksiantis tradicinis renginys, kuriuo kasmet pagerbiamas vienas buvusio Kauno politechnikos instituto (dabar – KTU) įkūrėjas, buvęs rektorius K. Baršauskas, šį rudenį žada nustebinti ne tik bėgimo dalyvius, bet ir žiūrovus.

Susirinkusiems žiūrovams bus suteikta galimybė iš arti stebėti kliūčių ruožą, todėl nuobodžiauti neteks. Bėgimo starto ir finišo vietoje bus siūlomos įvairios sporto ir sveikatingumo veiklos: Universiteto ir partnerių organizuojamos grupinės treniruotės, mankštos su kineziterapijos konsultacijomis, galiūnų sporto pasirodymai, paplūdimio tinklinis, krepšinis ir kita.

KTU Sporto centro atstovai, organizuojantys rugsėjį vyksiantį bėgimą, viliasi, kad kauniečiai iš naujo atras miesto centre esančias KTU Studentų miestelio ir Ąžuolyno parko žaliąsias erdves, kuriose galima sportuoti ir aktyviai leisti laisvalaikį.

Registruotis bėgimui galima čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA