Andrea Bocelli: iš Kauno į Italiją išsivežu šilčiausias emocijas | Kas vyksta Kaune

Andrea Bocelli: iš Kauno į Italiją išsivežu šilčiausias emocijas

J.Petronio nuotr.

Sekmadienio vakarą Kauno „Žalgirio“ arena subūrė neeilinės muzikos gurmanus iš visos Lietuvos ir kaimyninių Europos valstybių. Čia savo koncertą surengė vienas žymiausių pasaulio tenorų Andrea Bocelli. 56 metų italų atlikėjui talkino Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras, Kauno valstybinis choras, sopranas Serena Farnocchia, Italijos pop muzikos žvaigždė Ilaria Della Bidia bei charizmatiškasis gitaristų duetas „Carizma“. Koncertą Kaune stebėjo pilnutėlė arena.

„Jei Dievas dainuotų, jo balsas būtų panašus į Bocelli“, – yra pasakiusi kanadiečių atlikėja Celine Dion, su kuria žymusis tenoras įrašė visame pasaulyje populiarią dainą „The Prayer“.

Koncerte gausiai susirinkusią publiką Andrea Bocelli džiugino klasikinėmis arijomis iš žymiausių Italijos ir viso pasaulio operų. Taip pat atliko dainas iš rudenį parduotuvėse pasirodžiusio naujausio savo koncertinio albumo „Love in Portofino“. Didžiuliame ekrane nuolat keitėsi tenoro suvaidintų operų ištraukos, dokumentinė medžiaga, saulėti Italijos bei gražiausių Žemės kampelių vaizdai. Po bene žymiausių Andrea Bocelli atliekamų kūrinių „Canto della terra“, dueto „Vivo per lei“, „Time to say goodbye“ bei arijos „Nesun dorma“ susirinkę muzikos mylėtojai plojo atsistoję, „Žalgirio“ areną nušvietė mobiliųjų telefonų švieselės.

Dar vaikystėje regėjimo netekusį vyrą 1992-aisiais pastebėjo žymus italų rokeris Zucchero. Jis talentingo atlikėjo įrašą parodė legendiniam tenorui Luciano Pavarotti. 1994-aisiais Andrea Bocelli buvo pripažintas geriausiu naujoku populiariame San Remo muzikos festivalyje. Neįtikėtinas tenoro balsas netruko užkariauti visą Europą bei Ameriką!
Teisininko išsilavinimą turintis italų dainininkas pasiekė neįtikėtinų karjeros aukštumų. Jo įrašai visame pasaulyje parduoti 150 milijonų kopijų tiražu. Andrea Bocelli pelnė Auksinio gaublio, ECHO, Britų klasikinės muzikos ir daugelį kitų apdovanojimų, yra pagerbtas Italijos ir Dominikos Respublikos valstybiniais apdovanojimais, už gyvenimo pasiekimus buvo įamžintas žvaigžde Holivudo šlovės alėjoje.

Nors šio atlikėjo klausėsi daugybė pasaulio galingųjų – popiežiai Jonas Paulius II ir Benediktas XVI, Didžiosios Britanijos karalienė Elžbieta II, JAV prezidentas Barackas Obama ir kiti – tenorui svarbiausi išlieka jo klausytojai, kaskart susirenkantys į gana nedažnai rengiamus koncertus. Šiltą Andrea Bocelli charakterį ir jaukų bendravimą su publika neabejotinai pastebėjo kiekvienas. „Šį vakarą Kaune esu pirmą kartą ir išvykdamas į Italiją išsivežu pačias šilčiausias emocijas“, – atsisveikindamas su klausytojais kalbėjo Andrea Bocelli.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA