Raudondvaris – pagrindinis Kauno rajono traukos centras | Kas vyksta Kaune

Raudondvaris – pagrindinis Kauno rajono traukos centras

R. Tenio nuotr.

Raudondvaris, kartais vadinamas didžiausiu Lietuvos kaimu, neatsigina lankytojų. Iš viso Kauno rajono čia suvažiuoja gyventojai ir pažymi svarbiausias šventes. O ir be švenčių čia smagu, yra į ką akis paganyti ir kur sielą atgaivinti.

Šalia Nemuno ir Nevėžio upių santakos įsikūręs Raudondvaris yra didžiausia Kauno rajono gyvenvietė, mat čia gyvena virš 4500 gyventojų. Būtent čia vyksta pagrindinės Kauno rajono šventės. Šioje vietoje ne tik įžiebiama rajono kalėdinė eglutė. Čia nuolat vyksta veiksmas: organizuojamos mugės, parodos, koncertai.

Visgi, Raudondvarį smagu aplankyti ir ne švenčių metu. Daugiausiai lankytojų pritraukia Raudondvario dvaras, kuris ne tik alsuoja gyva istorija, bet taip pat kviečia pasigėrėti jaukiai sutvarkyta aplinka. Svečiai gali laisvai pasivaikščioti po parkelį aplink dvarą, o smalsuoliams gali atsiverti ir pačios dvaro durys.

Kas nori atitrūkti nuo šurmulio, gali miško takeliais pakeliauti po Nevėžio Valstybinį kraštovaizdžio draustinį. Vidurio lygumos kraštovaizdį perskrodęs Nevėžio slėnis ir jo šlaitai pasižymi didele buveinių ir rūšių įvairove. Šioje teritorijoje aptinkama apie 2000 įvairių gyvūnų ir paukščių buveinių.

Kas nori vienu metu pasisemti daug kultūros, gali dar aplankyti Raudondvario bažnyčią. Raudondvario Šv. Kūdikėlio Jėzaus Teresės bažnyčia, jau nuo 1938 metų traukia lankytojus. Tai ne tik šventovė, tai vieta, kurioje gausu sakralinio meno kūrinių, kurie išsiskiria originalumu.

Kiekvienas lankytojas Raudondvaryje gali atrasti ypatingai daug. Galima ir gamtoje pabūti, ir nuo civilizacijos neatitrūkti. Tai vieta, kur nereikia toli keliauti nuo miesto, bet galima pasisemti itin daug gerų emocijų.

Kauno rajono savivaldybė

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA