Rinkimų data jau aiški, tačiau kas taps Kauno miesto ir rajono merais? | Kas vyksta Kaune

Rinkimų data jau aiški, tačiau kas taps Kauno miesto ir rajono merais?

Archyvo nuotr.

2015-aisiais metais Lietuvoje pirmą kartą įvyks tiesioginiai merų ir savivaldybių tarybų rinkimai. Dėl jų tikslios datos dar turės apsispręsti Seimas, tačiau svarstomos kelios datos.

Vyriausioji rinkimų komisija siūlo, kad jie vyktų vasario 22-ą dieną, tačiau Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė siūlo savaite vėlesnę datą – kovo 1-ąją.

„Mes manome, ir aš pati tam pritariu, kad geresnė data būtų kovo 1 diena“, – dienraščiui „Lietuvos žinios“ sakė parlamento vadovė. Esą ši data būtų patogesnė jau vien dėl orų.

Pagal įstatymą savivaldybių tarybų rinkimus skelbia Seimas ne vėliau kaip likus 5 mėnesiams iki savivaldybių tarybų narių įgaliojimų pabaigos. Rinkimai rengiami ne anksčiau kaip likus 2 mėnesiams ir ne vėliau kaip likus mėnesiui iki savivaldybių tarybų narių įgaliojimų pabaigos.

Kol kas oficialiai patvirtinti tik socialdemokratų partijų atstovai į merų rinkimus. Kauno rajone kandidatuos ilgametis Kauno rajono meras Valerijus Makūnas, o mieste keliama Seimo narė Orinta Leiputė.

Kitos partijos savo kandidatų į merus kol kas neatskleidžia, tačiau neabejojama, kad konservatoriai Kaune kels dabartinį Kauno miesto merą Andrių Kupčinską, miestui vadovaujantį aštuonerius metus.

„Vieningas Kaunas“ svarsto tarp kelių kandidatų: į miesto merus gali būti keliamas „Anties“ lyderis Algirdas Kaušpėdas, verslininkas Visvaldas Matijošaitis ar Kauo tarybos narys Povilas Mačiulis.

Liberalų stovykloje girdimos dvi pavardės: Rimantas Mikaitis arba Erikas Tamašauskas.

Neabejojama, kad Kaune merais bandys tapti ir nepriklausomi kandidatai, neatstovaujantys jokiai partijai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA