Investuotojai iš Suomijos renkasi Kauną ir investuoja 17 mln. litų | Kas vyksta Kaune

Investuotojai iš Suomijos renkasi Kauną ir investuoja 17 mln. litų

Įmonės archyvo nuotr.

Pasaulinė gelžbetonio jungčių gamybos lyderė iš Suomijos „Peikko“ plečia savo veiklą Lietuvoje. Įmonė investuoja 17 mln. litų už kuriuos rekonstruojamas pastatas Kaune. Viso rekonstrukcijos ir plėtros metu bus sukurta 60 naujų darbo vietų.

Nuo 2006 m. Lietuvoje veikianti „Peikko“ dėl didėjančios paklausos 2012 m. įsigijo naują gamyklos pastatą, kuriame įdiegė moderniausias gamybos bei darbuotojų saugos technologijas. Šiuo metu įmonė Kaune valdo dvi gamyklas, kurių bendras plotas sudaro 11 tūkst. kv. m, ir per metus pagamina apie 5 tūkst. tonų produkcijos, tačiau sparčiai auganti paklausa verčia ir toliau plėsti bei atnaujinti gamyklas.

„Ankstesnės „Peikko“ investicijos Lietuvoje dėl šalies geografinės padėties bei kvalifikuotų darbuotojų pasiteisino su kaupu. Nusprendėme didinti pajėgumą ir plėstis, kad galėtume prisitaikyti prie augančių mūsų klientų poreikių“, ̶ sako „Peikko“ generalinis direktorius Topis Paananenas. Jo teigimu, šiuo metu Lietuvoje darbuojasi daugiau nei 120 iš 1000 įmonės darbuotojų, tačiau ir toliau ieškoma kvalifikuotų specialistų.

„Peikko“ specializuojasi gelžbetonio jungčių sprendimuose ir statybinėse kompozicinėse bei plieninėse konstrukcijose. 1965 m. nuo įstrižų ryšių trisluoksnėms sienoms gamybos Suomijoje prasidėjęs šeimos verslas šiuo metu garsėja inovatyviais ir itin sudėtingais projektais. Pavyzdžiui, vienintelis tokio masto objektas regione – Kauno oro uoste esantis orlaivių priežiūros terminalas, vienu metu talpinantis iki penkių „Airbus“ dydžio orlaivių – kur panaudotos būtent „Peikko“ varžtinės jungtys. Įmonės gaminiai taip pat panaudoti ir 2011 m. baigtos Helsinkio koncertų salės konstrukcijoje: dėl ypatingos geografinės vietos, didelė dalis šio pastato įrengta po žeme, todėl akustika garsėjanti salė laikoma tikru iššūkiu projektuotojams ir statytojams. Įmonė teigia šiuo metu taip pat planuojanti keletą stambių ir nestandartinių projektų, tačiau daugiau detalių kol kas neatskleidžia.

„Nuo 2003 m. Suomijos investuotojai Lietuvoje iš viso sukūrė 6164 darbo vietas. Šių investicijų preliminari vertė – beveik 4 milijardai litų. Tokių kompanijų kaip „Peikko“ patirtis, kompetencija ir drąsa imtis sudėtingų projektų didina Lietuvos specialistų kompetenciją bei šalies konkurencingumą. Be to, tokios investicijos ir plėtra ne tik prisideda prie naujų darbo vietų kūrimo, bet ir didina šalies žinomumą kitų Skandinavijos investuotojų akyse. „Peikko“ atitinka vidutinės įmonės, kurių pritraukimui teikiame prioritetą, apibrėžimą, taigi jos sėkmė Lietuvoje gali padėti pritraukiant ir kitus investuotojus“, ̶ teigia l.e.p. VšĮ „Investuok Lietuvoje“ generalinis direktorius Arvydas Arnašius.

Investicijos iš Suomijos šiuo metu siekia 4 proc. visų tiesioginių užsienio investicijų Lietuvoje – tiek pat, kiek investicijos iš Rusijos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA