KTU Radijas „Gaudeamus“ naują sezoną pasitinka atsinaujinęs | Kas vyksta Kaune

KTU Radijas „Gaudeamus“ naują sezoną pasitinka atsinaujinęs

SXC nuotr.

Kauno technologijos universiteto (KTU) radijas „Gaudeamus“ keičiasi. FM bangomis ir internetu rimtesnę muziką ir KTU naujienas skelbęs radijas pristato naują misiją – Universitetui ir miestui. Atsinaujinęs, šiuolaikiškas ir modernus, „Gaudeamus“ liks ištikimas išskirtinei muzikai, daug laiko skirdamas įvairioms džiazo muzikos formoms, įsileisdamas elektroninę muziką bei atnaujindamas laidų tinklelį.

„Formuodami naują muzikinį tinklelį, didelį dėmesį skyrėme balansui tarp žinomų ir pripažintų vardų, klasikos bei „šviežienos“, dažnai Lietuvoje nepažinto skambesio ir atlikėjų. Tikimės, kad radiją dar kartą atras užsienio muzikantai, o radijas gaus muzikinį turinį tiesiai iš jų rankų“, – sako naujasis radijo vadovas Gintaras Laurušonis.

Pasak G. Laurušonio, eteryje toliau dominuos džiazas, funkas, tačiau jį papildys Future Jazz, skandinaviškas džiazas ir elektroniniai garsai, kuriuos savo kūryboje naudoja vis daugiau žymių džiazo muzikantų ir kompozitorių. Taip pat skambės ir tam tikri elektronikos stiliai: Glitch, Ambient, Downtempo, Experimental, Drum and bass ir kt. Bus galima paklausyti ir RnB, Hip Hop’o.

Savanoriškai darbuotis ir kurti naujas laidas „Gaudeamus“ pakvietė ne tik studentus, bet ir muzikos profesionalus. Nuo antradienio iki penktadienio, nuo 19 val. klausytojai išgirs autorines laidas. Tiesa, radijo redakcija pavadinimų dar neatskleidžia, antradienio vakarą eteryje džiazo ir elektronikos sąsajoms skirta laida, trečiadienį world muzikos melomanų rengiama pasaulio ritmų valanda. Ketvirtadienio popietę klausysimės intriguojančio pokalbio su įdomiu žmogumi, vakare – ekskursai po džiazo istoriją, festivalių naujienas, žurnalus ir reportažai iš renginių. Savaitę numatoma baigti elektroninės muzikos selekcija. Radijo laidas ir jų kartojimus klausytojai galės rasti ir internete.

„Vienas radijo tikslų – plėtra ir veikla už Universiteto ribų. Šiuo metu vyksta derybos su partneriais, kurių dalyvavimas leis praturtinti muzikinį radijo pulsą, būti čia ir dabar svarbiausiuose muzikos renginiuose visoje šalyje ir juos retransliuoti tiesiogiai“, – ateities planais dalijosi G. Laurušonis.

Naujasis KTU radijo „Gaudeamus“ sezonas prasideda ne tik atnaujintu tinkleliu ir laidomis. Radijas žada rengti ir gyvos muzikos koncertus studijoje auditorijai pristatydamas jaunas ir perspektyvias grupes. Radijo komanda kviečia klausytojus teikti pasiūlymus ir dalintis mintimis, idėjomis kurios iki galo subrandintų radijo turinį.

KTU radijo stotis „Gaudeamus“ įkurta 2005 m., 2008 m. vasario mėnesį Lietuvos Ryšių reguliavimo tarnyba suteikė teisę radijo stočiai transliuoti programą ir FM bangomis 93,6 MHz dažniu Kauno mieste.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA