Oficialiai atidarytas dviračių takas, sujungęs senamiestį ir Jonavos gatvę | Kas vyksta Kaune

Oficialiai atidarytas dviračių takas, sujungęs senamiestį ir Jonavos gatvę

Antradienį Kaune oficialiai atidarytas naujas pėsčiųjų ir dviračių takas, kurio pagalba kauniečiams bus lengviau pervažiuoti itin judrų senamiesčio transporto mazgą. Naujasis dviračių takas prasideda ties Kauno pilies tualetu ir tęsiasi iki Jonavos gatvės aikštelės, priešais prekybos centrą „Prisma”.

Nors šiuo dviračių taku miestiečiai jau galėjo naudotis ir šiek tiek anksčiau, nuo šiol tamsiais vakarais degs apšvietimas.

„Šis dviračių takas ženkliai palengvins dviratininkų gyvenimą, kadangi nereikės persivarinėti dviračių per žiedinę sankryžą. Taip bus saugiau ir patogiau. Žinoma, tai tikrai ne paskutinė dviračių takų atkarpa, šiuo metu vyksta dviračių tako įrengimo darbai kitoje Neries pusėje, kuris tęsis link Šilainių. Mūsų siekis – sujungti miegamuosius rajonus su centrine miesto dalimi. Šiuo metu Kaune turime daugiau nei 50 kilometrų dviračių takų. Ateityje sieksime dviračių takų tinklą išplėsti iki 170 kilometrų”, – pabrėžė Kauno meras Andrius Kupčinskas.

Dviračių tako, einančio po P.Vileišio tiltu ilgis – apie pusę kilometro. Konkursą laimėjo bendrovė „Fegda”, kuri ir įrengė šį dviračių ir pėsčiųjų taką už daugiau nei 600 tūkst. litų. Darbai finansuoti daugiausiai iš ES fondų.

Pagal 2012-ųjų Lietuvos statistikos departamento duomenis, Kaune iš 5 didžiųjų miestų dviratininkams trasų įrengta mažiausiai. Vilniuje yra 115 km, Panevėžyje – 91 km, Klaipėdoje 85 km, o Kaune tik 50 kilometrų dviračių takų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA