Laukimas baigėsi: kauniečiams pristatys Gričiupio parko rekonstrukcijos projektą | Kas vyksta Kaune

Laukimas baigėsi: kauniečiams pristatys Gričiupio parko rekonstrukcijos projektą

kaunas.lt nuotr.

Studentų bendrabučių ir gyvenamųjų namų apsuptame Gričiupio parke neužilgo prasidės rekonstrukcijos darbai. Ateinantį pirmadienį kauniečiai kviečiami susipažinti su parengtu parko sutvarkymo projektu. Išklausius miestiečių pasiūlymus ir idėjas bus patvirtintas galutinis projektas.

2, 8 hektarų plotą užimantį Gričiupio parką ketinama atnaujinti iš esmės: įrengti pėsčiųjų takus, kurie sujungs atskiras parko erdves į vientisą sistemą, sutvarkyti pagrindinius įėjimus, parinkti lengvai prižiūrimas ilgaamžes pėsčiųjų takų dangas. Parke taip pat numatoma įrengti dvi stogines, atvirą poilsio aikštelę, dviračių stovus, biotualetus.

„Patekimą į parką pritaikysime ir žmonėms su negalia. Planuojame apšviesti parko laiptus, pavėsines, pėsčiųjų takus, kad parkas neskendėtų tamsoje. Dėmesio sulauks ir laiptai, juos suremontuosime“, – teigė Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Gričiupio parko projekto pristatymas vyks birželio 4 d. 17 val. Kauno savivaldybės Didžiojoje salėje. Po projektinių pasiūlymų ir gyventojų pastabų bus tvirtinamas galutinis parko sutvarkymo projektas. Daugiau informacijos galima rasti čia: http://www.kaunas.lt/aplinkos-apsauga/

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA