Išrinkti penki menininkai, kuriems siūloma skirti Kauno kultūros premijas | Kas vyksta Kaune

Išrinkti penki menininkai, kuriems siūloma skirti Kauno kultūros premijas

„Kas vyksta Kaune“, BNS inf. 2018/03/17 13:35
2017 m. Kauno kultūros premijų ceremonija / Kaunas.lt nuotr.

Kauno tarybos parengtame sprendimo projekte Kauno kultūros premijas šiemet siūloma skirti penkiems menininkams. Už išskirtinius pasiekimus ir miesto vardo garsinimą jiems bus įteikta po 3 tūkst. eurų.

Sprendimo projekte nurodoma, kad premijomis siūloma apdovanoti poetą Gintarą Patacką, aktorę Olitą Veroniką Dautartaitę, menininkus Andrių Pukį ir Arvydą Žalpį bei režisierių Algimantą Bronių Stankevičių, nurodoma parengtame tarybos sprendimo projekte.

G. Patackas – 1951 m. Kaune gimęs poetas, vertėjas ir prozininkas. Miesto poezijos stiliaus G. Patacko eilėraščiuose jungiama ekspresija, ironija, siurrealizmas vaizdai, skamba istorijos, šokiruojančios skaitytoją ir išreiškiančios šiuolaikinio pasaulio trapumą.

O. Dautartaitė – Lietuvos teatro ir kino aktorė, gimusi 1943 m. Kaune, vaidinusio šio miesto lėlių teatre o vėliau itin aktyviai besireiškusi Šiaulių meno ir politikos arenoje. Aktorė sukūrė per 70 vaidmenų teatre ir 7 vaidmenis kine.

A. Pukis – skulptorius, instaliacijų autorius, šiuolaikinio meno galerijos „POST“ įkūrėjas. A. Pukis yra kuravęs 15 parodų, dalyvavęs daugiau nei 20 grupinių parodų, surengęs 2 personalines ekspozicijas bei apdovanotas Kauno miesto mero padėka.

A. Žalpys – dailininkas ir grafikos instaliacijų autorius, galerijos „Meno parkas“ vadovas. Dažnai jo rankose atsiduria ir fotoaparatas, vaizdo kamera, diktofonas, o iš sukauptos medžiagos, užrašų, gimsta netikėtos parodos.

A. Stankevičius – Kauno valstybinio lėlių teatro legenda, čia dirbantis nuo jo įkūrimo 1958 m. Savo kūrybinėje biografijoje surinko apie 70 spektaklių vaikams, daugumai jo darbų būdingas romantinis-lyrinis pobūdis, skiepijantis grožio, gėrio, laimės ir meilės sampratas.

Kiekvienam šių menininkų bus skiriama 3 tūkst. eurų siekianti premija. 2018-ųjų laureatų teikimai buvo priimami nuo sausio 8 d. iki vasario 9 d.

Premija skiriama Kauno miesto kultūros ir meno kūrėjams už šiuos nuopelnus: aukščiausius laimėjimus respublikiniuose ar tarptautiniuose konkursuose, novatorišką kultūrinę idėją ir jos įgyvendinimą Kauno mieste. Kauno miesto kultūros premijos įteikiamos Kultūros dienos proga.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad 2017 m. Kultūros premijos skirtos Daivai Citvarienei, Robertui Keturakiui, Algimantui Kubiliūnui, Gyčiui Bernardui Padegimui, Auksei Petrulienei ir Dariui Petruliui (viena premija abiems). Daugiau apie praėjusių metų ceremoniją skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA