Kaunietis apstulbęs: tokių cigarečių Kaune tikriausiai dar nebuvote nusipirkę | Kas vyksta Kaune

Kaunietis apstulbęs: tokių cigarečių Kaune tikriausiai dar nebuvote nusipirkę

Skaitytojo nuotr.

Savaitgalį „Kauno spaudos“ kioske įsigijusiam pakelį „L&M“ cigarečių ir vėliau nusprendusiam užtraukti dūmą kauniečiui teko smarkiai nustebti – jo sveikata buvo priverstinai patausota.

[galerija kiek=”4″]

„Kas vyksta Kaune“ skaitytojas portalui pasakojo, kad gruodžio 2 dieną, apie 17.30 val., Laisvės alėjoje pateko į labai nemalonią situaciją. Nusipirkęs cigaretes „Kauno spaudos“ kioske prie fontano, Daukanto gatvės ir Laisvės alėjos sankirtoje, vyras gavo nusivilti.

Vietoje cigarečių – šiaudeliai

„Buvau apgautas – atidarius cigarečių pakelį, vietoje jų radau pridėta sukarpytų sulčių šiaudelių“, – stebėjosi vyras. Anot jo, pakuotė niekuo nesiskyrė nuo įprastų, tikra atrodė ir banderolė, ir plėvelė. Tas cigaretes apgautas klientas sakė rūkantis visada ir žinantis, kaip jos atrodo. Nedidelis įtarimas jam kilo tik išpakuojant dėžutę – esą, plėvelė buvo kiek laisvesnė, nei įprasta.

Iš karto vyras nesikreipė į kiosko pardavėją, mat dar turėjo anksčiau pirktą pakelį ir naująjį atidarė ne iš karto. „Su mano ir brolio šeimomis, tėvais nuėjome i netoliese esančią kavinę. Tada patraukėme prie Muzikinio teatro pasižiūrėti apšvietimo – ten atidariau naują cigarečių pakelį“, – keistą nutikimą prisiminė jis.

Tuo metu, kaip pasakojo apgautas pirkėjas, buvo 20.10 val. – iš karto patraukus prie kiosko, jis jau buvo uždarytas. „Norėjau grįžęs dar kelis pakelius pirkti ir prie jų atidaryti, kad galėčiau iškviesti policiją, bet gaila, kad nebedirbo. Buvau šokiruotas, kad tokioje vietoje taip prigavo mane. Sutinku, jei pirkčiau turguje, tikrai yra galimybė būti apmulkintam. Padarėme išvadą, kad vyresnio amžiaus pardavėja taip prisidūrė prie algos arba turi labai apsukrų sūnų, anūką, kuris tuo rūpinasi“, – samprotavo vyras.

Gamintojo klaida?

Įmonės „Kauno spauda“ vadovė Elena Bakanauskienė portalui pasakojo, kad dėl šio atvejo su ja susisiekęs žmogus aiškino cigaretes įsigijęs prie E. Ožeškienės gatvės stotelės esančiame kioske. Jis priklauso „Lietuvos spaudos“ kioskus ir „Narvesen“ parduotuves valdančiai įmonei „Reitan Convenience Lithuania“, todėl E. Bakanauskienė niekuo pagelbėti negalėjo. Tuo tarpu į „Kas vyksta Kaune“ kreipęsis vyras sakė dėl cigarečių niekam neskambinęs. Tai verčia manyti, kad vienodai apgauti buvo bent du asmenys skirtingose prekybos vietose.

„Kauno spaudos“ vadovės teigimu, pakelio turinys buvo pakeistas tikrai ne paskutinėje pardavimo grandyje, t. y., ne kiosko pardavėjos. Kaip sakė E. Bakanauskienė, tai – tabako kompanijos fabriko klaida, padaryta ne iš piktos valios. Neva kartais į cigarečių partijas pakliūna gamintojo demonstraciniais tikslais naudojamų muliažų.

Toliau narpliodama šią situaciją, E. Bakanauskienė tikino, kad susidūrus su tokiu atveju cigarečių pakelis be jokių „Kauno spaudos“ pretenzijų būtų pakeistas. Siekiant kompensacijos, žinoma, derėtų pateikti pirkimo faktą įrodantį kvitą. Visgi kiekvieną atvejį reikėtų vertinti atskirtai, nes, anot pašnekovės, kioskuose lankosi įvairūs tipai – neretas jų savo ruožtu siekia apgauti pardavėjus, pavyzdžiui, teigia gavę nepakankamai grąžos.

Fabrike apkeisti neįmanoma net fiziškai

„Philip Morris Baltic“ korporacijos reikalų direktorius Gintautas Dirgėla sakė negalintis paaiškinti, kai šiaudeliai atsirado „Philip Morris“ gaminio pakuotėje – jis patikino, kad įmonėje nei gamyboje, nei prekyboje tokie dalykai neįmanomi.

„Visas gamybos procesas yra absoliučiai automatizuotas – fiziškai neįmanoma pakelio užpildyti kažkuo kitu nei cigaretės. Gamybos pabaigoje kiekviena pakuotė įvyniojama į celofaną, tada 10 pakelių dar kartą įpakuojami į celofaną arba kartoninę pakuotę. Didmenoje, vėlgi, parduodamos dėžės arba blokai – neišardžius jų, niekas negali pasiekti pakelio turinio, o atidaryti blokai mažmenininkams niekada neparduodami“, – pasakojo G. Dirgėla.

Anot „Phillip Morris“ atstovo, mažmenoje kažką garantuoti sunku, tačiau jei žmogus perka cigaretes be išorinės polietileninės pakuotės, tikėtis galima visko – tokio gaminio pirkti tiesiog nederėtų. Kaip toliau dėstė G. Dirgėla, nemačius pakelio, sunku pasakyti, kas su juo buvo atlikta, ar pakuotė buvo kaip nors gudriai praardyta.

„Keista, kad šitaip nukentėjęs žmogus kreipiasi į visuomenės informavimo priemones, bet nesusisiekia su mumis. Įvertinę įspėjamuosius užrašus, banderolę, unikalų kodą ant pakelio dugno galėtume nustatyti, kur cigaretės gamintos, kur parduotos ir, iki tam tikro lygio, kam parduotos. Dabar tokių dalykų pakomentuoti negaliu. Labai įdomu būtų pamatyti pakelį, kuriame rasti šiaudeliai“, – teigė pašnekovas.

Tokių muliažų nėra

Taip pat jis patikino, kad šitokie muliažai „Philip Morris“ neegzistuoja. „Vieninteliai, kuriuose turime ir kurie niekada nepalieka mūsų ofiso, yra pilnaviduriai, pagaminti iš putplasčio ir apklijuoti kartonu, jų nė neįmanoma atidaryti. O kad fabrike įvyktų turinio apkeitimas, neįmanoma – tai garantuoju“, – tvirtai tarė G. Dirgėla.

Anot jo, visa kita – ar tai dėl kokių nors priežasčių padarė pardavėjas, ar pirkėjas – yra spekuliacijos, iš „Philip Morris“ pusės čia galima tik spėlioti.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA