Sendaikčių sostine Kauną pavertęs renginys švęs dešimtmetį | Kas vyksta Kaune

Sendaikčių sostine Kauną pavertęs renginys švęs dešimtmetį

Organizatorių nuotr.

Kiekvieną pavasarį ir rudenį į Kauną suguža tūkstančiai sendaikčių ir antikvaro mėgėjų bei prekybininkų iš visos Lietuvos ir aplinkinių šalių. Prasidėjęs vos nuo keliolikos sendaiktininkų susibūrimo, dabar senturgis „Laiko ratu“ sulaukia kelių šimtų prekiautojų. Kitą savaitgalį Kaune vėl vyksianti mugė žymės lygiai dešimtmetį nuo pirmojo renginio 2007 m. rudenį.

[galerija kiek=”4″]

Kasmet kovo ir rugsėjo mėnesiais vykstantis tarptautinis senturgis „Laiko ratu“ – didžiausias toks renginys Baltijos šalyse. Tiesa, taip buvo ne visada.

Šią mugę organizuojančio prekybos miestelio „Urmas“ marketingo vadovas Jonas Plenta prisimena, kad pirmajame renginyje buvo ne daugiau kaip 20 prekiautojų. Tačiau mugės populiarumas greitai augo ir jau antraisiais-trečiaisiais metais jis pasiekė dabartines apimtis.

„Idėja kilo pasisvečiavus užsienyje, didžiuliuose Frankfurto Vokietijoje ir Milano Italijoje sendaikčių turguose. Lietuvoje ir aplink nieko panašaus nebuvo. Manome, kad tai ir mūsų sudarytos palankios sąlygos prekybininkams bei lankytojams ir lėmė, kad renginys taip greitai išaugo ir yra sėkmingas iki šiol“, – pasakojo pašnekovas.

Senturgyje dominuoja daugiausia XIX a. pabaigos – XX a. pradžios palikimas, bet galima rasti autentiškų daiktų ir iš XVIII ar net XVII amžiaus. Renginį pamėgo kolekcininkai, istorijos mėgėjai, muziejininkai, barų, viešbučių savininkai, kaimo sodybų šeimininkai, interjero dizaineriai ir daugybė paprastų lankytojų, ieškančių įdomesnės dovanos ar interjero detalės.

Renginio metu Kaunas tampa savotišku tiltu tarp Vakarų ir Rytų, nes daug sendaikčių yra atkeliavę iš Vakarų Europos, o apsipirkti čia atvažiuoja nemažai svečių iš Rusijos, Baltarusijos ar Ukrainos.

„Kaunas įgijo svarbią reikšmę tarptautiniame sendaikčių ir antikvaro prekybos žemėlapyje ir tapo regioniniu traukos centru. Tai – dar vienas iš miesto veidų, pagal kurį jis yra žinomas ir atpažįstamas tiek Latvijoje, Estijoje, Čekijoje, Vokietijoje, iš kur pas mus atvyksta prekybininkai, beje, dažnai įsigyjantys ir vietinių, lietuviškų, sendaikčių, bet ir jau minėtose Rytų kaimynėse“, – sakė J. Plenta.

Artimiausias senturgis „Laiko ratu“ vyks Kauno prekybos miestelyje „Urmas“ kitą savaitgalį, rugsėjo 22–24 dienomis nuo ankstaus ryto iki vėlyvos popietės.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA