Prie fontano pasitinka ledinė širdies formos skulptūra: dar viena vieta prisipažinti meilėje Kaune | Kas vyksta Kaune

Prie fontano pasitinka ledinė širdies formos skulptūra: dar viena vieta prisipažinti meilėje Kaune

R. Tenio nuotr.

Ketvirtadienį prie pagrindinės miesto susitikimo erdvės – Laisvės alėjos fontano, pastatyta širdies formos ledo skulptūra. Ja pasidžiaugti kviečiami visi miesto įsimylėjėliai.

Anot skulptūrą gaminusių „Ledo meistrų”, ledinė širdis skirta artėjančiai Valentino dienai išskirtiniau paminėti. Šalia milžiniškos širdies bus galima nusifotografuoti, jaukiai pasibūti ir galbūt prisipažinti meilėje. Planuojama, kad skulptūra iš toli bus matoma ir naktį – veiks apšvietimas.

Skulptūros aukštis siekia 2 metrus, jai pagaminti prireikė daugiau kaip pusės tonos vandens, iš kurio ledas buvo šaldomas tris dienas, iš viso naudota 750 kg ledo. Skulptoriaus Daliaus Dregvos kūrinys išpjaustytas per maždaug 6 valandas. Teigiama, kad tokios skulptūros kaina siekia porą tūkstančių eurų.

Vienas iš ledinę širdį kūrusių skulptorių Paulius Orlovas portalui „Kas vyksta Kaune” teigė, kad vieta skulptūrai pasirinkta neatsitiktinai – Laisvės alėja laikoma miesto širdimi, tad ir simbolinę širdį čia įkurdinti nutarta. „Ledo skulptūros Lietuvoje retas atvejis, tad stengiamės grąžinti šiam menui populiarumą ir suteikti žmonėms šiltas emocijas, džiaugsmą”, – pažymėjo P. Orlovas.

Kalbinti praeiviai neslėpė šypsenos: „Įdomu, netikėta Laisvės alėjoje, būtinai atvyksime su šeima”, – sakė Vitalija.

„Labai inovatyvu, pirmą kartą tokia idėja mieste, bus dar smagiau prie fontano susitikti”, – tikino Kotryna. Kita kaunietė atviravo, kad skulptūra ją nustebino: „Ėjau pro šalį ir netikėtai pamačiau sujudimą, priėjau nusifotografuoti, puiki idėja, pradžiugino visai dienai”, – sakė Gintarė.

Iniciatyvos rengėjai viliasi, kad šis ledo statinys primins, kad meilė yra visur. Spėjama, kad šalia skulptūros užgims ne viena graži meilės istorija, o žmonės čia ne tik patirs naujų įspūdžių, bet ir galbūt prisipažins meilėje.

Skulptūra prie fontano stovės iki vasario 15 d. Jos autoriai prašo kauniečių skulptūrą pasergėti ir šalia elgtis atsargiai, nepūsti karšto oro, nepilti vandens, nekliudyti, taip ji išsilaikys ilgiau.

Skulptūros rengėjai neabejoja, kad kauniečiai skulptūrą saugos: „Tvoros tikrai nestatysime, juk tai mielas objektas, galima jį apsikabinti, jis skirtas pasidžiaugti. Kartu patikrinsime, ar mūsų visuomenė pasirengusi priimti meną be tvorų. Beje, viename mieste ledo skulptūra išbuvo vos 4 valandas, skaudu, kad kruopštus darbas, į kurį įdedame daug širdies – tiesiog  suniokojamas. Tikime, jog kauniečiai bus draugiški ir skulptūrą mylės”, – kalbėjo P. Orlovas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA