Dėl nepilnametės ir milijonieriaus apsilankymo Kauno naktiniame klube, darbo imasi policija | Kas vyksta Kaune

Dėl nepilnametės ir milijonieriaus apsilankymo Kauno naktiniame klube, darbo imasi policija

Organizatorių nuotr.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ jau aprašė atvejį, kai viename Kauno naktiniame klube Naujuosius metus su save milijonieriumi prisistatančiu verslininku sutiko ir vos šešiolikos sulaukusi jo mylimoji Urtė. Internautus papiktino, kad naujienų portaluose pasklidusios nuotraukos rodo prastą pavyzdį kitiems nepilnamečiams, kurių neturėtų masinti suaugusių žmonių linksmybių ir alkoholio vartojimo kultas. Paaiškėjo, kad reikalu susidomėjo ir Kauno policija, kuri dėl šio atvejo pradėjo patikrinimą.

Buvusio Ryšių istorijos muziejaus patalpose atidarytas naktinis klubas „Agentūra“ atidarytas neseniai, tačiau jau sulaukė kontraversiškų vertinimų. Portalas „Kas vyksta Kaune“ jau buvo aprašęs, kai į šį klubą nebuvo įleista kauniečių kompanija su neįgaliu vežimėlyje sėdinčiu žmogumi. Po Naujųjų naujienų portaluose pasirodžius šventinio vakarėlio nuotraukoms, karštas diskusijas internete įžiebė vaizdas, kuriame užfiksuotas klubo savininkas su kviestiniais svečiais, tarp kurių buvo ir vos šešiolikos metų sulaukusi mergina.

Neaišku, ar nepilnamečiai gali lankytis naktiniuose klubuose

Nors Lietuvoje nėra aiškiai reglamentuota, ar naktiniuose klubuose, kuriuose vartojamas alkoholis, gali lankytis nepilnamečiai, policija dėl internete paviešintų nuotraukų pradėjo tyrimą.

Kaip rašo portalas kaunodiena.lt, dėl šio įvykio bendruoju pagalbos telefonu pranešta, kad internete viešinamos nuotraukos su suaugusių žmonių vakarėlyje dalyvavusia nepilnamete mergina.

Kauno centro komisariato viršininkas Raimondas Abugelis teigia, kad toks įvykis – pirmas jo darbo veikloje, o kol kas vertinti šią situaciją sudėtinga. Jis svarstė, kad paprastai į naktinius klubus nepilnamečiai nėra įleidžiami, tačiau šis atvejis išskirtinis. Centro policijos viršininkas teigė, kad po tyrimo turėtų paaiškėti, kiek šioje situacijoje atsakomybės tenka įmonės darbuotojams, kurie įsileido nepilnametę, kiek tėvams, o kiek – pačiai nepilnametei.

Tuo tarpu vaikų teisių apsaugos kontrolieriaus tarnyba aiškaus atsakymo dėl minėtos situacijos neturi, mat daug draudimų, susijusių su nepilnamečiais, Lietuvoje dar nėra įsigalioję. Inspektoriai pažymi, kad pačios įstaigos turėtų nusistatyti taisykles dėl nepilnamečių lankymosi, nes tai liečia jų reputaciją ir požiūrį į visuomenei aktualias problemas, tokias kaip alkoholio vartojimas.

Lietuvos tėvų forumo atstovas Audrius Murauskas sako, kad didžiausia atsakomybė turėtų tekti nepilnamečių tėvams, tačiau pažymi, kad ir policija galėtų griežčiau tikrinti, kokie asmenys lankosi suaugusiems skirtose pasilinksminimo vietose. Jis linki kiekvienam tėvui žinoti, kur ir kokiu paros metu lankosi jo atžalos.

Mylimasis nemato problemų

Portalas delfi.lt po kilusio ažiotažo pakalbino Aaroną Perezą, kuris sako nesureikšminantis naujametės nakties įvykių. Tai, kad nepilnametė jo mylimoji kartu linksminosi naktiniame klube, kuriame laukiami lankytojai nuo 18 metų, anot milijonieriaus, dar nereiškia, kad ji vartojo svaigiuosius gėrimus.

„Jai nebuvo galima gerti, ji turėjo „X“ žymę ant savo rankos. Be to, mes buvome kviestiniai svečiai. Žinote, daugybė nė pilnametystės nesulaukusių garsenybių yra rengę pasirodymus naktiniuose klubuose ar vakarėliuose, į kuriuos įleidžiami asmenys nuo 21metų. Tad kol ji nevartoja alkoholio ir nėra raginama tą daryti, nemanau, kad jos apsilankymas klube yra problema“, – susiklosčiusią situaciją komentavo Amerikos turtuolis.

Pasiteiravus, kaip Urtės artimieji žvelgia į jųdviejų santykius, A. Perezas patikino, kad jaunos merginos šeima yra labai supratinga.

Į portalo „Kas vyksta Kaune“ pirmadienį pateiktus klausimus naktinio klubo „Agentūra“ atstovai kol kas neatsakė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA