Kodėl K.Donelaičio gatvėje viena eismo juosta iš siauros tapo labai plati? | Kas vyksta Kaune

Kodėl K.Donelaičio gatvėje viena eismo juosta iš siauros tapo labai plati?

R. Tenio nuotr.

Akylesni vairuotojai pastebėjo, jog pačiame miesto centre, K. Donelaičio gatvėje, buvo pakeistas kelio ženklinimas – perbraižytos linijos.

Savaitės viduryje kauniečiai pastebėjo, jog pirmoji Donelaičio gatvės juosta, skirta viešajam transportui, tapo platesnė, tuo tarpu kitos juostos – susiaurėjo.

Kauno miesto savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras teigė, jog horizontalusis kelio ženklinimas buvo pakeistas tam, kad atitiktų gatvės kategoriją, mat iki šiol K. Donelaičio gatvėje buvę eismo juostų pločiai reikalavimų neatitiko.

„K. Donelaičio gatvėje eismo juostų pločiai buvo didesni nei nustatyta C2 kategorijos gatvei. Tuo tarpu pirmoji juosta, skirta viešojo transporto eismui, buvo nepakankamo pločio kokybiškam autobusų ir troleibusų eismui“, – apie pokyčių priežastis pasakojo P. Keras.

Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjo teigimu, pakeitus horizontalųjį kelio ženklinimą, itin pagerėjo eismo sąlygos troleibusams, kuriems anksčiau itin trukdydavo šalia kelio augantys medžiai.

„Ypač sudėtingos eismo sąlygos buvo troleibusams, kuriems važiuojant šalia važiuojamosios dalies krašto trukdo medžių lajos. Dėl šios priežasties troleibusai ir autobusai dažnai nesaugiai išvažiuodavo už viešojo transporto juostų ribų, taip pat nukentėdavo viešojo transporto judėjimo greitis. Platesnės eismo juostos taip pat skatina lengvųjų automobilių vairuotojus pasirinkti didesnį, nei leistinas ir saugus, greitį“, – portalui „Kas vyksta Kaune“ tvirtino P. Keras.

Specialisto teigimu, po pakeitimų eismo juostos atitinka C2 kategorijos gatvei keliamus reikalavimus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA