Ar ne laikas Kaune naikinti troleibusus? | Kas vyksta Kaune

Ar ne laikas Kaune naikinti troleibusus?

Kas vyksta Kaune skaitytojų nuotr.

Seni, girgždantys, stabdantys eismą. Tokiais žodžiais galime apibūdinti vieną populiariausių viešojo transporto priemonių – troleibusus, kuriais kasdien naudojasi Kauno miesto gyventojai. Tačiau ne visiems šios ekologiškos transporto priemonės patinka ir dalis kauniečių pageidautų, kad „vėlabraukiai“ dingtų iš miesto viešojo transporto sistemos apskritai.

[galerija kiek=””]

Prieš kelias savaites, kai dėl Birštono gatvės rekonstrukcijos kai kurie troleibusų maršrutai buvo pakeisti autobusais, kauniečiai pastebėjo pozityvių pokyčių mieste. Keleiviai džiaugėsi, kad autobusais pakeisti troleibusai juda kur kas greičiau, o vairuotojai pastebėjo, kad kuo mažiau troleibusų miesto gatvėse ir sankryžose, tuo greičiau juda visas eismas, sankryžos tampa pralaidesnės. Būtent tai ir paskatino kauniečius pasidalinti savo nuomonėmis, kuo autobusai yra pranašesni už troleibusus.

Pastaraisiais metais eismas miesto gatvėse sutrinka vis dažniau, nes kelis dešimtmečius neatnaujintas ir nemodernizuotas miestą apraizgęs troleibusų kontaktinis tinklas vis dažniau genda, nutrūksta laidai, o kauniečiai ne tik stovi milžiniškose spūstyse, bet ir turi ieškoti kitų būdų grįžti namo.

Kauniečiai, dalyvavę diskusijoje apie troleibusus Kaune, taip pat išsako kritišką nuomonę šios transporto rūšies klausimu. Pateikiame jų nuomones.

„Ačiū Dievui, kad neliko troleibusų, dabar tyku, ramu, nebesigirdi jų zvimbimo, spiegimo ir tuo pačiu bezdėjimo, nes važiuodami vis nusiperdžia“.

„Jau tas miestas taip vien išmetamųjų dujų smarvė, nėra oro įkvėpti, tai dar sukriošę trandalietai autobusai kai pradės važinėti ,iš viso uždusti galima bus…..o greičiau tikrai kad nebus….ir kam pirko tuos ale naujus troleibusus, kam išplaudinėjo pinigus? Ar čia panašus žaidimas kaip su stotelėmis, kai iš prastų į dar prastesnes pastatė, suolus metalinius įvarė, kad žmonės būtų nuolatinai daktarų lankytojai su peršaldytais inkstais, klubais, pūslės uždegimais, pasėdėję ant tokių metalinių suolų“.

„Baisu kai troleibusai važiuoja, tarška, barška, jau iš kažin kur girdisi. Nusimeta „šleikas“ ir pikiruoja vidury gatvės. Per juos gali ir pats avarija padaryti, kai jie bet kur sustoja, kur papuola kai „ūsus“ pameta“.

„Būtinai reikia naikinti troleibusus, nes troleibusas ne transportas, ar kokia menka avarija, jau ir stoja troleibusai, negali aplenkti, taip ir sudaro spūstis kitoms transporto priemonėms, ir keleiviai važiuojantys troleibusais nukenčia , nes negali troleibusai apvažiuoti avarijos vietos tai troleibusų keleiviai turi išlipti iš troleibusų ir eit pėsčiomis, kur nors į kalną kad papulti ten kur kursuoja autobusai, ir pavažiuoti, bet dar ir vėluoja po to ar į darbus, ar į stotį, ar pas daktarus, per tuos prakeiktus troleibusus. Gerb. Direktoriau, naikinkite prašau kuo greičiau troleibusus ir dar tokius senus trantus, kurie rieda gatvėmis dar nuo Garbačiovo laikų. Ir nuo tų laikų nusenusiais troleibusų vairuotojais, kuriems jau virš 70 metų ir dar dirba. Baisu ir važiuoti, kai toks senukas ar senutė veža“.

„Šiandien atidirbau su maršrutiniu taksi, tai kada troleibusų nebuvo, viskas ėjo tikrai sklandžiai, nors aišku šeštadienį transporto žymiai mažiau, įdomu kaip seksis darbo dienomis? Bet šiaip tai troleibusus po senamiestį galėtų pakeisti autobusais, pralaidumas taptų žymiai didesnis. Su keleiviais autobusai puikiai susitvarkė , gal tai ženklas jog troleibusai kad ir ekologiški , bet įnešdami sumaištį eismui , taršą mieste tik didina“.

„Galėtų ir visai nelikti tų troleibusų. Neabejoju, kad mikriukai ir naudingiau, ir efektyviau visus suvežiotų ir eismo netrukdytų“.

„Reikia naikinti troleibusus. Gal tai ir praktiška priemonė ,bet kamščių sudaro per daug ir autobusams greičiau nei ant 20km/h būtų neblogai judėti“.

„Vairuojantys manau pastebėjo, kaip besivilkdami troleibusai žieduose ir posūkiuose sulėtina viso paskui save važiuojančio transporto srautą ir prisideda prie kamščių susidarymo. Dėl šios priežasties manau, kad tai atgyvenusi ir neefektyvi transporto priemonės rūšis Kauno mieste“, – savo nuomonėmis dalinasi kauniečiai.

Jei ir jūs norite pasidalinti savo nuomone ar informacija apie įvykius Kaune, rašykite el. paštu kaunas@kasvyksta.lt arba specialios funkcijos „Pranešk naujieną” pagalba

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA