Pasikeitė Kačerginės žiedo valdytojas: Kaunas gali tapti automobilininkų Meka | Kas vyksta Kaune

Pasikeitė Kačerginės žiedo valdytojas: Kaunas gali tapti automobilininkų Meka

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Trečiadienį, Biržėlio 29-ąją, Nemuno žiede susirinkę Kūno kultūros ir sporto departamento, Kauno savivaldybės bei Kauno rajono savivaldybės atstovai pasirašė aktą, kuriuo lenktynių trasa esanti Kačerginėje perduodama valdyti naujai įkurtai Všį „Nacionalinis žiedas“.

VšĮ „Nacionalinis žiedas” panaudos teise valdys žemės sklypą Kačerginėje, kur yra įrengta vienintelė šalyje žiedinių lenktynių trasa, pastatyta 1961 metais. Šias teises naujoji įstaiga perėmė iš BVšį „Nemuno žiedas“.

Pasak Kauno savivaldybės, tokios įstaigos, įkūrimas yra būtinas, kadangi šiuo metu bankrutuojanti VšĮ „Nemuno žiedas“ bus likviduojama jau liepos viduryje. Pagrindinis naujos įstaigos tikslas bus suburti KKSD, Kauno miesto bei rajono savivaldybes bendram tikslui – prisidėti prie Kačerginės „Nemuno žiedo“ žiedinių lenktynių trasos modernizavimo bei komplekso infrastruktūros sukūrimo.

Naujoji įstaiga sieks paversti Kauną automobilininkų Meka

„Manau, jog tai yra tam tikra vilties diena šiam žiedui, kurios mes jau labai seniai laukėme ir ši viltis yra tikrai pamatuota, nes šie partneriai, kurie patvirtino viską parašais yra tikrai patikimi žmonės. Ši vieta tokiam objektui mano nuomone yra pati geriausia Lietuvoje, džiugu, jog pavyko išsaugoti šias galimybes per tiek metų, o dabar tetrūksta tiek nedaug, kad ši vieta taptų automobilininkų Meka, kuri trauktų technikos mėgėjus iš visos Lietuvos“, – taip apie įstaigos planus kalbėjo buvęs lenktynininkas Audrius Gelžinis.

Naujasis įstaigos vadovas, kuris taip pat buvo ir bankrutuojančio „Nemuno žiedo“ vadovas Arūnas Samochinas taip pat teigė, jog jau yra paruoštas trasos atnaujinimo darbų investicinis bei techninis projektas. Pasak jo, pirmąjam darbų etapui užtektų maždaug pusantro milijono eurų, kuris užtikrintų saugumą pavojingiausioje trasos dalyje.

Visos trasos pilnam atnaujinimui reikėtų 5 mln. Eurų, kuriuos turėtų suteikti Kauno miesto bei rajono savivaldybės bei Kūno kultūros bei sporto departamentas, taip pat tikimasi paramos iš Europos sąjungos struktūrinių fondų bei verslininkų investicijų.

Neapsiribos tik automobilių sportu

Kauno rajono meras Valerijus Makūnas pabrėžė, jog Všį „Nacionalinis žiedas“ neapsiribos tik automobilių sportu – čia bus laukiami ir motociklininkai, dviratininkai, kartingai bei slidininkai?

„Čia galėtų vykti kultūros, sporto renginiai, kurie tarnautų Kauno regionui, Lietuvai, net ir mūsų svečiams, kurie ir vėl sugrįžta čia. Taip pat esame apsvarstę ir kitas galimybes, atlikę studijas. Šiuo metu, viena iš pagrindinių išvadų, yra tai, jog Ilgiausia ir geriausia teritorija, iš visų mūsų išžvalgytų teritorijų būtent ir yra Kačerginės žiedas. O taip pat lyguminio slidinėjimo trasoms jau dabar yra visos sąlygos“, – apie būsimus planus pasakojo rajono meras Valerijus Makūnas.

Tiesa, nepanašu, jog dabartiniai „Nemuno žiedo“ klientai pajus skirtumą pasikeitus trasos valdytojams – naujasis „Nacionalinis žiedas“ teiks tokias pačias paslaugas buvusiais įkainiais, tačiau A. Samochinas tikisi, jog paslaugų kokybė pagerės.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA