Respublikinių „keliukų” reidas Kaune: buvo ir sulaikytų | Kas vyksta Kaune

Respublikinių „keliukų” reidas Kaune: buvo ir sulaikytų

Kas vyksta Kaune nuotr.

Šeštadienį prie nežymėtais automobiliais Kauno apylinkėse patruliavusių pareigūnų iš Vilniaus popietę prisijungė pastiprinimas: per 20 Lietuvos kelių policijos tarnybos pareigūnų, kurie tikrino Kauno vairuotojus rengdami masinius reidus įvairiose miesto vietose. Pareigūnai nespėjo tikrinti vairuotojų duomenų bazėse, o pažeidėjams pildyti protokolus. Reido metu buvo sulaikyti ir du asmenys.

Apie 17 valandą pareigūnai įsikūrė Ateities plente, šalia Kauno miesto ribos. Daugiausiai buvo tikrinami vairuotojai, važiuojantys nuo greitkelio ir Ramučių pusės. Pareigūnai rašė protokolus už plėvele apklijuotus langus, pasibaigusias technines apžiūras ir išregistruotus bei neapdraustus automobilius.

Vienam vairuotojui, su sunku patikėti, bet važiuojančiu ir prieš metus techninę apžiūrą praėjusiu 83-ųjų „VW Passat“ policijos pareigūnai panaikino ją, nes automobilio priekinių padangų protektorius buvo mažesnis nei leistina. Kiti automobilio būklės parametrai taip pat stebino, visi aplinkui linkčiojo galvomis, kaip toks automobilis dar gali praeiti techninę apžiūrą.

Pareigūnų dėmesį patraukė ir link greitkelio važiavęs „Mercedes Benz“ angliškais numeriais. Pareigūnai vairuotoją ilgai tikrino duomenų bazėse, įtardami, kad vairuotojas gali būti pasižymėjęs ties greičio radarais.

Pareigūnams įkliuvo ir girtas „VW Touareg“ vairuotojas, kurio kraujyje rasta 1.14 promilės alkoholio.

Tačiau viską nustelbė vyrai, važiavę prabangiu „Mercedes Benz“ automobiliu. Pareigūnams paprašius pateikti dokumentus, vairuotojas parodė neaiškios kilmės dokumentą, kurio pareigūnai negalėjo pripažinti kaip galiojančio ir leidžiančio eksplotuoti automobilį.

Automobilio keleivis netikėtai susinervino. Išlipo iš automobilio, pareigūnams liepus sėsti atgal, atsikalbinėjo. Vyras apieškotas ir sulaikytas. Kilus įtarimui, kad vairuotojas kažką slepia, nutarta detaliau apžiūrėti automobilį ir vairuotojo kišenių turinį. Nuojauta neapgavo: vyriškio kišenėje rasta galimai narkotinės medžiagos „žolytės“, sulankstomas peilis. Jam iš karto uždėti antrankiai.

Sulaikytu automobiliu rūpinosi netrukus į įvykio vietą atvykęs jo savinininku prisistatęs vyras, kuris pareigūnams turės įrodyti, kad automobilis tikrai priklauso, kaip jis sakė, firmai, kuri perka automobilius aukciono būdu.

„Pakišai draugą“, – atvykusiam automobilio savininkui tarė pareigūnas ir toliau pildė įvykio protokolą. Automobiliu važiavę vyriškiai perduoti atvykusiems Kauno patruliams, kurie sulaikytuosius nuvežė patikrinti kraują ir pristatė į Kauno apskrities VPK.

Vakarinėje dalyje reidas persikėlė į Europos prospekto kalno vingį. Čia pareigūnai ir vakaroja, tikrindami, ar Kauno vairuotojai laikosi kelių eismo taisyklių. Lietuvos kelių policijos tarnyba dirbti Kauno apylinkėse žada iki paryčių.

[susije_video kurie=””]

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA