Nežymėtų policijos automobilių reidas Kaune: labiausiai pasisekė Seimo nariui | Kas vyksta Kaune

Nežymėtų policijos automobilių reidas Kaune: labiausiai pasisekė Seimo nariui

Kas vyksta Kaune nuotr.

Šeštadienio rytmetį Lietuvos kelių policijos tarnybos pareigūnai susiruošė į Kauną gaudyti kelių eismo taisyklių pažeidėjų. Pareigūnų, atvykusių į Kauną nežymėtais policijos automobiliais tikslas buvo nustatyti rimčiausius pažeidėjus ir juos sudrausminti.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ žurnalistas praleido pusdienį su Kaune šeštadienį dirbančiais pareigūnais iš Vilniaus ir fiksavo pažeidėjus kartu ir pažvelgė į jų darbą iš arčiau.

Pirmasis įkliuvo Seimo narys

Tik pajudėję iš Vilniaus, skiriamaisiais ženklais nežymėto policijos patrulio dėmesį patraukė visureigis, kaip vėliau paaiškėjo, vairuojamas Seimo nario, uolaus kovotojo su kelių eismo taisyklių pažeidėjais, Stasio Brundzos. Jo „Range Rover“ greitkelyje Vilnius-Kaunas, kur leidžiamas maksimalus greitis vasaros metu yra 120, skriejo 165 km/h greičiu.

„Na viršijau, viršijau“, – naujienų agentūrai BNS sakė parlamentaras. Apie parlamentaro pažeidimą policija šeštadienį paskelbė ir socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje, paviešindama greičio matavimo prietaiso rodmenų nuotrauką.

„Geros kelio sąlygos, geras automobilis, saugus, noriu pabrėžti, kad saugaus greičio niekada neviršiju, todėl daugiau nei 50 metų važinėju keliais atvirais ir nesu sukėlęs nei vieno eismo įvykio, ir nesukeliu nepatogumų kitiems eismo dalyviais“, – kalbėjo S.Brundza.

Seimo nariui pasisekė, nes jei pareigūnai būtų nustatę greičio viršijimo atvejį daugiau nei 50 km/h, jam tektų keliauti į teismą, kur teisėjai spręstų, kuriam laikui būtų atimtas jo vairuotojo pažymėjimas. Dabar jam gresia tik piniginė, 173-231 eurų bauda.

„Klevas“ su „BMW“ greitkelyje skriejo 172 km/h

Artėjant link Kauno, kitas nežymėtas automobilis už Elektrėnų pamatė skubantį „BMW 535 GT“. Išmatavus jo vidutinį greitį paaiškėjo, kad vairuotojas lekia 172 km/h greičiu. Pasirodo, kad šis greitį mėgstantis vairuotojas neturi dviejų metų vairavimo stažo, todėl greitkelyje jis gali važiuoti tik 90 km/h greičiu.

Jaunam „BMW“ vairuotojui už greičio viršijimą 82 km/h gresia ne tik nuo 289 iki 434 eurų bauda, bet ir vairuotojo pažymėjimo atėjimas nuo vienerių iki pusantrų metų su vairavimo egzamino perlaikymu.

„Porsche“ vairuotojas greitį mieste viršijo dvigubai

Prieš dešimtą ryto nežymėtas policijos automobilis persikėlė į miesto centrą. Čia išbandyta Jonavos gatvės trasa, kurioje dienomis dėl pavojingų nereguliuojamų pėsčiųjų perėjų greitis ribojamas iki 50-ies kilometrų per valandą. Akylų ir patyrusių kelių policijos tarnybos pareigūnų dėmesį patraukė prabangus „Porsche“ automobilis, kuris važiavo gerokai greičiau nei leistina.

Pareigūnams pradėjus sekti vairuotoją, jis greičio nemažino. Įjungus vidutinio greičio nustatymo prietaisą ir išmatavus baltojo „Teledema“ įmonei priklausančio automobilio „Porsche“ greitį maždaug 400 metrų atkarpoje, nustatyta, kad jis siekė 104 kilometrus per valandą.

Sustabdytas vairuotojas teigė skubėjęs namo, tačiau jam kelionė iš miesto centro į Kleboniškio gyvenvietę užtruko maždaug tiek, per kiek laiko nuo Kauno galima pasiekti sostinę. Pareigūnai prasižengusiam vairuotojui turėjo ne tik surašyti protokolą, kvietimą į teismą, bet ir duomenų bazėse patikrinti tapatybę, nes jis su savimi neturėjo vairuotojo pažymėjimo, kurį sakė netyčia paliko namuose.

Gegužės 11 dieną Kauno apylinkės teismas nuspręs, kokio dydžio baudą skirti pažeidėjui, kuris pareigūnams dėl greičio viršijimo įkliūna ne pirmą kartą, bet ir kuriam laikui bus atimta teisė vairuoti. Pažeidėjui gresia bauda 289 iki 434 eurų su vairuotojo pažymėjimo atėmimu nuo 1 iki 6 mėnesių.

Nepasimokė kartą, bus mokomas dar sykį

Kelis kartus pravažiavę Kauno aplinkkelio trasa, pareigūnai pamatė nuo Lampėdžių link „Megos“ skubantį „VW Golf“, kuris bandė būti pirmas, tačiau po pareigūnų sudrausminimo liko paskutinis. Pasirodo, kad šio automobilio vairuotojas, jau kartą buvo baustas už greičio viršijimą ir turėjo išmokti pamoką, kai buvo atimtas jo vairuotojo pažymėjimas, tačiau pasirodo, pareigūnų pamoka jo nepamokė. Užfiksuota, kad kelyje, kur leistinas greitis yra 90 km/h, jis skriejo beveik 165 kilometrų per valandą greičiu, ne gana to, bandydamas aplenkti kitus eismo dalyvius, kirto ištisinę liniją ir jau tada buvo sustabdytas nežymėto policijos automobilio garsiniais ir šviesos signalais.

Patikrinus vairuotojo istoriją, paaiškėjo, kad kaunietis vairuotojo pažymėjimą už panašų pažeidimą atgavo ne taip seniai ir matyt, nugalėjo vidinis noras spustelti greičio pedalą ir tikėtis, kad pareigūnai jo tikrai neužfiksuos.

Kadangi vairuotojas greitį viršija dažnai, teismas jam gali skirti maksimalią galimą bausmę: vairuotojo pažymėjimo atėmimą pusei metų, o Valstybės kasą pažeidėjas turės papildyti bauda, siekiančia 434 eurus.

Teisių neteko ir motociklininkas, ir „Audi Q7” vairuotojas

Nežymėto patrulių ekipažo, kuris išaiškino greitį viršijantį Seimo narį pažeidėjų krepšelyje – dar keli teisės vairuoti neteksiantys vairuotojai.

Taikos prospekte nustatytas greitį viršijęs motociklo vairuotojas, kuris kelio ruože, kur leidžiama važiuoti 50 km/h, buvo užfiksuotas skriejantis 96 kilometrų per valandą greičiu. Dviejų metų vairavimo patirties neturinčiam dviratės transporto priemonės vairuotojui išrašytas laikinas vairuotojo pažymėjimas.

Kelyje Kaunas-Karmėlava, kur leistinas greitis 70 km/h, įkliuvo „Audi Q7” vairuotojas, skriejęs 130 km/h greičiu. Jo vairavimo teisės atėmimą ir nuobaudos dydį taip pat svarstys Kauno apylinkės teismas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA