Pirmoji darbo diena prie naujo autobuso vairo: apvirto su keleiviais | Kas vyksta Kaune

Pirmoji darbo diena prie naujo autobuso vairo: apvirto su keleiviais

R.Tenio nuotr.

Bendrasis pagalbos centras ketvirtadienio vakarą pranešė apie nelaimę.

18 val. 35 min. BPC bendruoju pagalbos telefono numeriu 112 gautas pranešimas apie tai, kad kelyje Vilnius-Kaunas, ties nusukimu į Kaišiadorių r., Žaslių mstl. apvirtęs autobusas su keleiviais.

Į įvykio vietą buvo išsiųstos Kauno APGV pajėgos.

Kaip pranešė Kauno apskrities policijos atstovai, šįvakar apie 18.40 val. maršrutu Vilnius-Kaunas važiavo autobusas, kuris Kaišiadorių r., kelyje Jonava-Mijaugonys 8 km, esant slidžiai kelio dangai, nuvažiavo nuo kelio ir dešiniajame kelkraštyje apvirto ant šono.

Autobuse buvo vairuotojas ir 10 keleivių. Vairuotojas (gimęs 1985 m.) buvo blaivus. Eismo įvykio metu buvo sužalotos dvi keleivės. Jonavietės (gimusios 1977 m. ir 1997 m.) dėl patirtų sužalojimų pristatytos į gydymo įstaigą.

Įvykio vietoje stipriai sninga. Kaip portalui „Kas vyksta Kaune” pasakojo Kaišiadorių ugniagesių pamainos vadas Arūnas Paškevičius, vairuotojui tai buvo pirmoji darbo diena prie šio autobuso vairo.

Autobuso vairuotoją policijos pareigūnai išsivežė apklausai.

Dalį nesužeistų keleivių atvyko pasiimti artimieji, kiti išvažiavo mikroautobusu. Pakaitinio autobuso laukė tik viena keleivė, kuri vyko į Jonavą.

PAPILDYTA „Kautros” vadovo komentaru

​​”Apgailestaujame dėl įvykusio incidento ir nukentėjusių keleivių. Kiek turime informacijos du keleiviai patyrė nesunkius sužalojimus: vienam – kelio trauma, kitam – lengva galvos trauma.

Norime paneigti viešoje erdvėje pasirodžiusią informaciją, kad incidento metu keleiviai iškrito per langą. Atvykę į įvykio vietą gelbėtojai padėjo daliai keleivių saugiai išlipti iš autobuso, dalis jų jau buvo padarę tai savo ruožtu.

Kodėl įvyko šis incidentas sunku spręsti – ar oro sąlygos buvo netinkamai įvertintos ar kt., bet priežastis aiškintis –  ne šių minučių tikslas. Pagrindinis dalykas dabar yra suteikti visą pagalbą keleiviams, autobusas jiems nuvežti jau yra išvykęs, taip pat išvykęs techninės pagalbos automobilis.

Autobusas buvo techniškai tvarkingas, vienas iš naujausių esančių mūsų autobusų parke”, – portalui „Kas vyksta Kaune” atsiųstame komentare rašo „Kautra“ generalinis direktorius Linas Skardžiukas.

Eismo sąlygos keliuose – sudėtingos

Kaip praneša kelių direkcija, didžiojoje šalies dalyje eismo sąlygas sunkina šlapdriba. Magistraliniai krašto ir rajoniniai keliai daugiausia šlapi, tik rytiniuose ir pietiniuose rajonuose padengti šlapio sniego sluoksniu, provėžoti, slidūs.

Vilniaus, Utenos ir Alytaus apskrityse bei Rokiškio ir Kaišiadorių rajonuose šie keliai yra barstomi.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA