V. Matijošaitis: Mes valome savivaldybę, o kas išvalys Seimą? | Kas vyksta Kaune

V. Matijošaitis: Mes valome savivaldybę, o kas išvalys Seimą?

R. Tenio nuotr.

Kas yra geras Seimo narys, už kurį galima ir reikia balsuoti per rinkimus? Ir kas yra prastas Seimo narys, už kurį balsuoti būtų tikra kvailystė? Šie klausimai man kilo pastaruoju metu, kuomet sulaukiau ne vieno Seimo nario prašymo jį viešai paremti artėjančiuose Seimo rinkimuose. Nuo Jūsų, kauniečiai, neturiu ko slėpti, todėl savo mintimis pasidalinsiu viešai.

Dirbu Kauno meru, todėl objektyviai galiu vertinti tik tuos Seimo narius, kurie yra tiesiogiai susiję su mūsų miestu. Kaip ne kartą esu minėjęs, man visiškai nesvarbu, kas kuriai politinei partijai priklauso. Man svarbu, kaip žmogus dirba ir kiek rūpinasi Kauno reikalais. Kauniečių išrinktu meru dirbu jau 9 mėnesius, per kuriuos turėjau užtektinai laiko įvertinti kauniečių Seimo narių darbą.

Su Kaunui tiesiogiai yra susiję 15 Seimo narių. Kad būtų paprasčiau vertinti, sudarytame šių politikų reitinge kiekvienam iš jų skyriau nuo 0 iki 5 balų. Seimo narius vertinau ne už gražias akis ir ne pagal „myliu-nemyliu“ principą, o tik pagal jų darbą ir indėlį sprendžiant Kauno reikalus:

0 balų: Rytas Kupčinskas, Rimas Ručys, Rasa Juknevičienė, Dalia Teišerskytė, Vincė Margevičienė, Petras Gražulis, Rimantas Dagys, Kazimieras Kuzminskas.

3 balai: Kazys Starkevičius, Mečislovas Zasčiurinskas, Birutė Vėsaitė, Arimantas Dumčius.

5 balai: Orinta Leiputė, Vydas Gedvilas, Vida Marija Čigriejienė.

Seimo narių, gavusių 0 balų, indėlį dirbant dėl Kauno galima įvertinti tuo pačiu nuliu. Per tuos 9 mėnesius nei vieno iš jų nemačiau, nei vienas iš jų nepaklausė, nepasidomėjo, kaip galėtų padėti Kaunui. Dalis jų ne tik kad nesistengė padėti, bet netgi ir priešingai – bandė pakenkti (prisiminkime istoriją, kai buvo bandoma iš Kauno atimti S. Dariaus ir S. Girėno aerodromą).

Kaip žmogus tikrai neliūdžiu, kad nė vieno iš jų nemačiau. Bet kaip Kauno merui man tikrai apmaudu, kad daugiau nei pusei kauniečių Seimo narių ant Kauno, švelniai tariant, nusišvilpt. Ir aš tikrai neliūdžiu, kad šiame sąraše esanti R. Juknevičienė nusprendė kandidatuoti Panevėžyje. Tik gaila Panevėžio, jei ji ten bus išrinkta…

Kalbant apie 3 balais įvertintus Seimo narius, iš jų darbų matau, kad Kaunas jiems rūpi. Tik stengtis dėl savo miesto reikėtų labiau.

5 balais įvertinau tik tris Seimo narius. Tiek O. Leiputė, tiek V. Gedvilas, tiek ir V. M. Čigriejienė – tikri kauniečiai, už Kauną pasiryžę perkąsti gerkles. Kiekvienas iš jų – dažnas svečias mano kabinete, kuomet sprendžiami svarbiausi Kauno reikalai. Vertinant labai objektyviai, būtent jie daugiausia prisidėjo prie to, kad S. Dariaus ir S. Girėno sporto komplekso atgimimas ir kiti svarbūs Kauno projektai sulauktų valstybės finansavimo. Žinoma, čia jautėme didelę premjero ir jo komandos paramą. Ir jeigu du premjero patarėjai kauniečiai – Jūratė Juozaitienė ir Vytautas Janušaitis – būtų Seimo nariai, mano reitinge jie gautų aukščiausius balus.

Labai norėčiau, kad po artėjančių rinkimų visi Kaune išrinkti Seimo nariai būtų tokie, su kuriais galėtume konstruktyviai dirbti ir kartu rūpintis savo miestu. Taip pat norėčiau pakviesti ir kitų miestų merus pagalvoti – o kiek jų išrinkti Seimo nariai rūpinasi savo miestu?

Visvaldas Matijošaitis, Kauno miesto meras

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA