Paaiškino, kodėl šventiniu laikotarpiu mieste mokamas parkavimas | Kas vyksta Kaune

Paaiškino, kodėl šventiniu laikotarpiu mieste mokamas parkavimas

Archyvo/ R. Tenio nuotr.

Kasdien kauniečiai klausinėja, ar šiais metais miesto centre galima statyti nemokamai automobilius ar, visgi, reikia susimokėti. Eismo specialistai aiškina, kodėl nuspręsta šiais metais parkavimo lengvatų mieste nesuteikti. Pagrindinė priežastis – automobilių srauto valdymas.

Eilę metų miesto centre tarpušvenčiu miestelėnai ir svečiai savo automobilius galėdavo palikti nemokamai, tačiau šiais metais parkavimo lengvatos nesuteiktos. Į Kauno centrą atvykę vairuotojai turi sumokėti rinkliavą.

„Ankstesnių metų patirtis parodė, kad tarpušvenčiu, darbo dienomis lengvata iššaukdavo chaosą, nes būdavo užkimštos visos gatvės. Senamiestyje dirbantys žmonės neturėdavo, kur pastatyti savo automobilių. Dabar automobilių srautas yra valdomas ir tikrai galima rasti laisvą vietą“, – komentavo Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras.

Anot specialisto, paliktas mokestis už parkavimą leidžia taip neužstatyti senamiesčio. Šiais metais siūloma automobilius palikti atokiau ir keliauti į senamiestį kalėdiniais maršrutais.

P. Keras pastebi, jog parkavimas miesto centre mokamas tik darbo dienomis, o  švenčių dienomis miestiečiai gali statyti nemokamai. Švenčių dienomis nereikia atskiro tarybos pritarimo ir leidžiama visiems pasidžiaugti, todėl mokestis nerenkamas. Tad iš esmės mokėti už automobilių statymą centre reikia tik darbo, o ne švenčių dienomis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA