Kaip šiemet per Kalėdas atrodys Kaunas? | Kas vyksta Kaune

Kaip šiemet per Kalėdas atrodys Kaunas?

R. Tenio nuotr.

Šventinis laikotarpis nenumaldomai artėja. Jau dabar kai kuriose miesto dalyse įrenginėjami nauji kalėdiniai papuošimai. Kauno savivaldybės atstovai atskleidžia, jog naujų dekoracijų šiais metais mieste tikrai netrūks.

Jau greitai miestas nušvis šventinėmis spalvomis. Kaip ir kasmet miesto centre nutūps įvairūs burbulai ir šviesos gyslelės, taip sukurdamos tikrą pasaką. Kauno savivaldybės Kultūros ir turizmo plėtros skyriaus vedėjo pavaduotoja Nomeda Prevelienė portalui „Kas vyksta Kaune“ pasakojo, kokios naujos dekoracijos šiais metais papuoš miestą.

Daugiausiai naujų puošmenų atsiras ant apšvietimo stulpų. Šiais metais numatyta, jog nematytos dekoracijos bus sumontuotos ant Laisvės alėjos, Vilniaus, M. Valančiaus gatvių apšvietimo atramų. Taip pat naujos dekoracijos papuoš ir M. K. Čiurlionio, P. Vileišio tiltus, Savanorių pr. bei Parodos kalno įkalnes.

„Šių metų tema – „Vaikystės Kalėdos“. Visi nauji burbulai ir šviesos bus derinamos prie šių metų temos. Per šias šventes mieste bus daug nematytų dekoracijų. Štai ant Laisvės alėjos fontano bus kitokia instaliacija nei pernai. Naujovės aplankys ir Prezidentūrą. Čia atsiras angelas ir įvairus apšvietimas. Šiais metais ir Rotušės aikštė atrodys neįprastai. Pirmą kartą ant apšvietimo stulpų bus uždėtos dekoracijos, kurios derės prie naujųjų kalėdinio miestelio namelių. Rotušės aikštėje taip pat įsikus angelų rezidencija“, – atviravo N. Prevelienė.

Neslepiama, jog bus naudojamos ir senosios kalėdinės dekoracijos. Jau praėjusiais metais matytas lietutis papuoš L. Sapiegos ir S. Daukanto gatves. Iš viso šiais metais visi kalėdiniai papuošimai miestui kainuos 48 tūkst. eurų. Visos miesto dekoracijos palaipsniui įsižiebs iki lapkričio 28-osios dienos, kuomet pagrindinėje miesto aikštėje suspindės ir Kauno eglutė.

Naujovė – kalėdinis žemėlapis

Vien naujomis dekoracijomis staigmenos nesibaigia. Kultūros ir turizmo planavimo skyriaus specialistė prasitarė, jog šiais metais kalėdiniu laikotarpiu Kauno svečiai ir patys miestiečiai galės pasidaryti atrakciją ir atrasti visus Kalėdų objektus.

Tam, kad žmonės nepasiklystų ir galėtų pasigrožėti visais kalėdiniais stebuklais, išleidžiamas kalėdinis žemėlapis. Tai ypatingai pagelbės norint pasisemti šventinės dvasios ir aplankyti visas mieste papuoštas vietas. Kalėdinis žemėlapis bus pramoga visai šeimai, o kartu ir galimybė dar geriau pažinti miestą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA