Jau aštuntą kartą kviečia didžiausia žemės ūkio paroda | Kas vyksta Kaune

Jau aštuntą kartą kviečia didžiausia žemės ūkio paroda

R. Tenio nuotr.

Aleksandro Stulginskio universitete prasidėjo aštuntoji „Sprendimų rato“ paroda. Šiais metais parodoje nemažai žemaičių, kurie atvežė įspūdingų medžioklės trofėjų.

Dienraščio „Verslo žinios“ surengtos apklausos duomenimis, „Sprendimų ratas 2014“ buvo trečioji pagal dydį tarp visų parodų, surengtų 2014 m. Lietuvoje. Parodoje apsilankė apie 50 tūkst. lankytojų, šiais metais tikimasi dar gausesnio jų skaičiaus. Šiemet dalyvauja apie 100 įvairių įmonių, asociacijų, per 200 augintojų, gamintojų ir tautodailininkų ne tik iš visos Lietuvos, bet ir iš Latvijos, Lenkijos, Estijos, Baltarusijos. Visi dalyviai išsidėstę net 5o tūkst. Kvadratinių metrų plote (5 hektarai).

Šiais metais Lietuvos medžiotojų ir žvejų draugiją (LMŽD) parodoje atstovauja žemaičiai. Draugijos ekspozicijoje galima pasigrožėti puikiais medžioklės trofėjais, pasidalinti kelionių įspūdžiais, įsigyti medžioklės amunicijos ir atributikos, gaminių iš kaulo, odos, kailio.

Džiugu, kad į kvietimą dalyvauti „Sprendimų rate“ atsiliepė ir Latvijos, Estijos ir Baltarusijos medžiotojų draugijos. Visuomet yra smalsu sužinoti, kas ir kaip vyksta kaimynų miškuose, pasidalinti įspūdžiais ir patirtimi.

Medžioklės ekspozicijos nuolatinis iniciatorius ir rengėjas LMŽD pirmininko pavaduotojas Eugenijus Tijušas žada, kad „Sprendimų rate 2015“ vyks ne tik medžioklinių šunų pasirodymai, bet bus galima išbandyti rankos ir akies taiklumą. Jau eilę metų įvairių Lietuvos regionu medžiotojai ir žvejai čia pat ant laužų verda gardžias vaišes parodos dalyviams lankytojams. Įvairiausių degustacijų netrūks ir šiemet.

Šių metų „Sprendimų rato“ parodoje galima susipažinti su negirdėtais gyvūnais, tokiais kaip alpakos. Taip pat akis paganyti į dekoratyvinius paukščius, ar pasižvalgyti įvairiaspalvėje gėlių mugėje.

ASU universitete paroda vyks iki spalio 3 dienos, nuo 9 iki 17 valandos. Organizatoriai primena, jog parodos lankymas nemokamas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA