Miesto taryboje – mažiau laiko tuštiems pasisakymams | Kas vyksta Kaune

Miesto taryboje – mažiau laiko tuštiems pasisakymams

R.Tenio nuotr.

Tarybos narių klausimams skirtas laikas trumpinamas nuo 60 iki 20 sekundžių, o pasisakymams – nuo 2 minučių iki 40 sekundžių. Dėl tokių tarybos veiklos reglamento pakeitimų kitą savaitę spręs Kauno miesto taryba.

„Priėmus šiuos pakeitimus taryba darbingiau orientuos savo veiklą, tarybos narių pasisakymai bus labiau akcentuoti, taip pat bus išvengta tuščiažodžiavimo“, – pabrėžė Tarybos veiklos reglamento ir procedūrų komisijai vadovaujantis Kauno vicemeras Simonas Kairys.

Tarybos posėdžio metu diskusijos laiką kontroliuoja elektroninė sistema, kuri pasibaigus skirtam laikui automatiškai išjungia kalbėtojo mikrofoną. Diskusijoje vienu svarstomu klausimu tarybos narys gali kalbėti vieną kartą.

„Iš esmės tarybos posėdžiuose turi būti kalbama darbine kalba, be jokių monologų ar įžangų. Tiesiog reikia labai konkrečiai kalbėti ir mokėti suformuluoti aiškius klausimus, nes labai dažnai tarybos nariai pusę jiems skirto laiko išeikvoja įžangai į klausimą, epitetams ir taip toliau“, – sakė Kauno miesto tarybos „Vieningo Kauno“ frakcijos seniūnas Andrius Palionis.

Pasak Kauno vicemero Vasilijaus Popovo, šie tarybos veiklos reglamento pakeitimai turėtų padidinti tarybos komitetų atsakomybę. Mero pavaduotojo teigimu, visi klausimai turi būti kruopščiai išnagrinėjami dar komitetų posėdžiuose, taip trumpinant ne visuomet būtinus debatus posėdžių salėje.

Tarybos veiklos reglamento ir procedūrų komisija iš pradžių buvo siūliusi klausimams skirtą laiką sutrumpinti iki 30, o pasisakymams – iki 60 sekundžių, bet trečiadienį pratęsus diskusijas galiausiai buvo apsistota ties 20 ir 40 sekundžių trukmės klausimais ir pasisakymais. Sprendimą dėl šių komisijos siūlymų Kauno miesto taryba priims ateinantį antradienį.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA