Milžiniška policijos operacija: atskleisti eurų klastotojai, sulaikytas vilkikas su 370 kg hašišo | Kas vyksta Kaune

Milžiniška policijos operacija: atskleisti eurų klastotojai, sulaikytas vilkikas su 370 kg hašišo

delfi.lt 2015/04/02 14:10
Policijos nuotr.

Trečiadienio vakarą Kaune policija realizavo ilgai kauptą informaciją apie šiame mieste padirbinėjamus eurus.

Pasak generalinio komisaro Lino Pernavo, policija jau seniai pastebėjo, kad daugiausia padirbtų eurų banknotų platinama Kauno regione. Dalis klastočių į Lietuvą atkeliauja iš kitų ES šalių (iš viso Lietuvoje aptikta 870 padirbtų kupiūrų, bendra suma – 47 000 eurų). Tačiau viena 50 eurų kupiūros klišė, akivaizdu, buvo naudojama mūsų šalyje – šie padirbiniai buvo platinami tik Lietuvoje.

[susije_video kurie=”2″]

Trečiadienio vakarą pareigūnai sučiupo pinigų padirbinėtoją ir dar vieną įtariamąjį. Surasta įranga, naudota klastočių gamybai, aptikta 200 padirbtų banknotų po 50 eurų. Manoma, kad įtariamųjų bus daugiau.

Partizanų g., viename iš daugiabučių prie įėjimo į butą, policija sulaikė vyrą (gimusį 1976 m.), kurio drabužių kišenėje buvo rastas paketas su 100 vnt., kaip įtariama, padirbtų eurų (50 eurų vertės nominalai).

Atlikus kratą, sulaikytas buto šeimininkas (gimęs 1967 m.). Kratos metu rasta 228 vienetai padirbtų 50 eurų kupiūrų, kurių serijos numeriai skirtingi. Taip pat vyriškio bute rasta ir paimta: presas giluminiams įspaudams daryti, banknotų klišės, įvairios hologramos, olandiškų automobilių registracijos dokumentų pavyzdžiai, kompiuterinė technika, apie 20 000 eurų (įvairiomis kupiūromis ir valiutomis).

Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 213 str. 2 d. (dėl didelio kiekio netikrų pinigų ar vertybinių popierių pagaminimo, laikymo arba realizavimo). Įtariamieji sulaikyti ir uždaryti į Kauno apskrities policijos areštinę, rytoj bus sprendžiamas klausimas dėl kardomosios priemonės įtariamiesiems paskyrimo. Vyrams gresia laisvės atėmimas nuo 3 iki 10 metų.

Pasak pareigūnų, klastotės – vidutinės kokybės, banke jos būtų iškart atpažintos, bet prekeivius jomis apgauti galima.

Didelį tyrimą realizavo ir Panevėžio apskrities policijos Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdyba.

Naktį iš kovo 31-osios į balandžio 1-ąją kelyje Suvalkai-Marijampolė kriminalistai sulaikė vienai Panevėžio bendrovei priklausantį vilkiką su puspriekabe-šaldytuvu.

Puspriekabėje buvo citrusiniai vaisiai, gabenami iš Ispanijos. Pareigūnai po vaisių kroviniu aptiko slėptuvę, o joje – 370 kg hašišo. Pasak generalinio komisaro, tai rekordinis šio narkotiko kiekis, sulaikytas Lietuvoje.

[susije_video kurie=”1″]

Manoma, kad toks kiekis Lietuvos juodajai rinkai pernelyg didelis, šis hašišo krovinys (ar bent didžioji jo dalis) turėjo būti išgabentas į Rusiją. Krovinio vertė – apie 1 mln. eurų.

Panevėžietis vilkiko vairuotojas (anksčiau neturėjęs jokių problemų su teisėsauga) suimtas maksimaliam trijų mėnesių terminui.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA