Kaune atsirado nauja chuliganizmo rūšis (papildyta) | Kas vyksta Kaune
Visi pranešimai
Skaitytojo pranešimas

Kaune atsirado nauja chuliganizmo rūšis (papildyta)

Dalintis:

Miesto centre vandens motociklai supykdė Nemuno pakrante ėjusį kaunietį. Šis piktinosi ne tik garsiai ūžiančiais motociklais, bet ir tuo, kad pramogaujantys žmonės galėjo pridaryti bėdų kitiems gyventojams. Taip pat, kaunietis susirūpino ir Nemune gyvenančių žuvų gerove.

„Kaune atsirado nauja chuliganizmo rūšis, vandens motociklai…“ – pranešė kaunietis Jonas.

Anot Nemuno pakrante vaikščiojusio vyro, vandens motociklininkai provokuoja praeivius ir laksto be jokių taisyklių. Žmonėms tenka saugotis, jog praplaukiantys motociklai jų neaptaškytų.

„Žmonės vaikšto, o jie laksto, provokuoja. Įdomu, ar jie čia iš viso legaliai miesto centre plaukioja, reikia tokius viešinti ir teisėsauga taip pat su jais turėtų pasikalbėti, kaip elgtis reikėtų tokiose vietose.

Nedaug trūko, kad ir aš likčiau šlapias, bet pamatė, kad filmuoju ir apsiramino šiek tiek. Bet užfiksavau ir aptaškytą šaligatvį, tai vadinas, kad kažkas galėjo ir gauti tokį šaltą dušą nuo jų“, – pasakojo Jonas.

„Dabar yra žuvų nerštas, įdomu ar iš viso jie taip gali lakstyti ir drumsti gyvūnų gyvenimus. Įdomu, ką aplinkosaugininkai apie tai galvoja“, – pridėjo jis.

Papildyta Aplinkos apsaugos departamento komentaru.

„Jūsų minėtoje vietoje eina vidaus vandens kelias, todėl Aplinkosaugos sąlygos netaikomos ir plaukioti apribojimų nėra. Pastebėtina, viešąją tvarką ir saugumą vandenyje prižiūri Lietuvos transporto saugos administracija ir policija“, – rašoma specialistų pateiktame komentare.

Informuojame, kad plaukiojimo sąlygas plaukiojimo priemonėmis Lietuvos Respublikos teritorijoje esančiuose valstybiniuose ir privačiuose vandens telkiniuose reglamentuoja Aplinkosaugos sąlygos plaukioti paviršiniuose vandens telkiniuose plaukiojimo priemonėmis ir plūduriuojančių priemonių įrengimo ir naudojimo, jų statymo ir (arba) švartavimo aplinkosauginiai reikalavimai, patvirtinti Lietuvos Respublikos aplinkos ministro 2004 m. balandžio 15 d. įsakymu Nr. D1-187 toliau – Aplinkosaugos sąlygos).

Taip pat, Vandens telkinių, kuriuose plaukiojimas tam tikro tipo plaukiojimo priemonėmis draudžiamas ar ribojamas, sąrašas, patvirtintas Lietuvos Respublikos aplinkos ministro 2014 m. balandžio 8 d. įsakymu Nr. D1-337 „Dėl Vandens telkinių, kuriuose plaukiojimas tam tikro tipo plaukiojimo priemonėmis draudžiamas ar ribojamas, sąrašo patvirtinimo“.

Vandens motociklais galima plaukioti vadovaujantis Aplinkosaugos sąlygų priede nustatytomis sąlygomis. Atkreiptinas dėmesys, kad Aplinkosaugos sąlygos plaukiojimo priemonėms vidaus vandens keliuose netaikomos. Lietuvos Respublikos valstybinės reikšmės vidaus vandens kelių sąrašą galima rasti Vidaus vandens kelių direkcijos internetiniame puslapyje.

Pažymėtina, kad vadovaujantis Vidaus vandenų kelių eksploatavimo taisyklių, patvirtintų Lietuvos Respublikos susisiekimo ministro 2009 m. lapkričio 25 d. įsakymu Nr. 3-600 „Dėl Vidaus vandenų kelių eksploatavimo taisyklių patvirtinimo“ 5 p. reikalavimais, jeigu vidaus vandenų kelias įrengtas upėje, jo reikmėms priskiriamas visas upės plotas, o ežeruose, tvenkiniuose ir Kuršių mariose – 150 m pločio vandens paviršiaus juosta pagal pažymėtą laivakelį.

326
221
Tai portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojų pateikta informacija. Portalo „Kas vyksta Kaune“ redakcija neatsako už autorių mintis ir išsakomas idėjas, tačiau kviečia būti pilietiškiems ir reikšti savo nuomonę viešai.
NAUJAUSI

Skaitytojų pranešimai

REKOMENDUOJAME

Skaitytojų inicijuotos temos

Žinai, ko nežinome mes?

Dalinkitės nuotraukomis ar vaizdo medžiaga, praneškite informaciją, pasidalinkite savo nuomone ar persiųskite medžiagą, kuri gali būti naudinga ruošiant straipsnius portale „Kas vyksta Kaune”.