Kauniečiai 10 metų gyvena palapinėje: šeima nusisuko, atlyginimo neužtenka net kambariui | Kas vyksta Kaune
Visi pranešimai
Skaitytojo pranešimas

Kauniečiai 10 metų gyvena palapinėje: šeima nusisuko, atlyginimo neužtenka net kambariui

/ Skaitytojos Nijolės nuotr.
Dalintis:

Kauniečiai siekia padėti vienai šeimai, kuri yra priversta gyventi gatvėje. Moteris turi neįgalumą, o gyvenimo draugui, nors ir dirba, tačiau pinigų neužtenka kambariui išsinuomoti. Moteris kreipėsi į savivaldybę dėl socialinio būsto suteikimo, bet eilėje laukia jau 10 metų. Viena kaunietė nutarė šeimai padėti, pasidalindama jų istorija socialiniame tinkle.

„Taip gyvena Jolita. Ar šalta ar šilta. Pikti komentatoriai galit neskaityti. Nesmerkim žmonių, nes nežinom jų istorijos. O istorija labai liūdna. Žmogus su negalia, bet labai nuoširdi. Va toks tas gyvenimas kartais būna Ir niekam esi nereikalingas“, – „Facebook“ rašė šeimai pagalbos ieškanti Nijolė Vijolė.

Susisiekus su pagalbos šeimai ieškančia Nijole, ši daugiau papasakojo apie palapinėje gyvenančią šeimą ir kokia pagalba jiems šiuo metu labiausiai reikalinga.

„Jolita turi neįgalumą, ji registruota pas tėvus, bet tėvam reikalingi tik jos neįgalumo išmokos pinigai, tai išsikraustė su draugu, bet neuždirba tiek, kad išgalėtų butą išsinuomoti. Jie ieško kad ir nediduko barako tipo kambariuko, kad tik nereikėtų gatvėje gyventi.

Kai išėjo iš tėvų, ji kreipėsi į Kauno savivaldybę dėl socialinio būsto, tačiau laukia jau 10 metų ir jokios pagalbos iš jų nesulaukia. Buvo labai baisu, kai šiandien atvažiavo pas juos socialiniai darbuotojai ir policijos pareigūnai ir vietoj to, kad paklaustų kokios jiems pagalbos reikia, jie liepė išsikraustyti jiems su savo palapine“, – apie šokiruojantį tarnybų abejingumą pasakojo Nijolė.

Anot Nijolės, nors ir gyvena šeima gatvėje, tačiau stengiasi tai daryti jaukiai, pasipuošia aplinką, Kalėdoms pasipuošė ir eglutę, kad būtų jaukiau, o tarnybos bando juos išprašyti. „Kur jiems eiti? Ore pasikabinti?“, – retoriškai klausė Nijolė.

Moteris labai nuoširdžiai nori padėti šiai šeimai ir jau parūpino šiltų miegmaišių, apklotų, tačiau žiema smarkiai spaudžia ir jiems reiktų ir šiltų rūbų, šiltų megztinių ir kelnių, šiltų batų 43 ar 44 dydžio.

Nijolė pabrėžia, kad tokių žmonių teisti negalima, nes mes patys niekada negalime žinoti, kada tokia nelaimė nutiks ir kai patiems prireiks prašyti pagalbos iš svetimų.

„Jiem daug nieko nereikia, jie tik nori mažiuko kambariuko, jie galėtų už mokesčius sumokėti. Draugas dirba, kažkiek uždirba, bet tokiom sąlygom tenka gyventi, nes nuomai pinigų nepakanka“, – pasakojo Nijolė.

Norėdami padėti minimai šeimai, galite kreiptis į Nijolę, kuri padės perduoti reikiamus daiktus ar kitą pagalbą. Nijolės telefono numeris +370 (675) 51 767.

495
228
Tai portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojų pateikta informacija. Portalo „Kas vyksta Kaune“ redakcija neatsako už autorių mintis ir išsakomas idėjas, tačiau kviečia būti pilietiškiems ir reikšti savo nuomonę viešai.
NAUJAUSI

Skaitytojų pranešimai

REKOMENDUOJAME

Skaitytojų inicijuotos temos

Žinai, ko nežinome mes?

Dalinkitės nuotraukomis ar vaizdo medžiaga, praneškite informaciją, pasidalinkite savo nuomone ar persiųskite medžiagą, kuri gali būti naudinga ruošiant straipsnius portale „Kas vyksta Kaune”.