Liudininkė papasakojo apie didvyrišką vaikino poelgį: jis nusipelnė apdovanojimo! | Kas vyksta Kaune
Skaitytojo pranešimas

Liudininkė papasakojo apie didvyrišką vaikino poelgį: jis nusipelnė apdovanojimo!

Prie Aleksoto tilto iš Nemuno ištraukta mergina / M. Patašiaus nuotr.
Dalintis:

Savaitgalį prie Aleksoto tilto specialiosios tarnybos skubėjo gelbėti Nemune pastebėtos merginos. Vis dėlto, kaip nupasakojo pirmadienį su „Kas vyksta Kaune“ susisiekusi įvykio liudininkė, šiuo atveju didžiausių pagyrų nusipelnė kartu laivu plaukęs vyrukas, žaibiškai nėręs į šaltus upės vandenis, bet likęs istorijos paraštėje.

„Esu teisininkė, dirbu valstybės tarnyboje. Pusė mūsų kolektyvo važiavo į ekskursiją Kaune ir kaip tik plaukėme laivu, kai pamatėme skęstančią merginą. Ją išgelbėjo tikras laivo didvyris Erikas, vertas „Lietuvos garbės“ titulo. Vyras plaukė su mergina, gal pasimatyme buvo, abu labai inteligentiškai elgėsi, gražiai pasirėdę.

Neskambinčiau, bet tas įvykis manęs niekaip nepaleidžia. Sukrečia žmogaus drąsa ir beatodairiškas noras išgelbėti skęstančiąją. Mes visi to norėjome, bet į Nemuną šoko tik tas vaikinas.

Netoli prieplaukos išgirdome jauną merginą be perstojo šaukiant „gelbėkit, gelbėkit gelbėkit!“ Mergina bet kuriuo momentu galėjo panerti po vandeniu ir prapulti. Ant pontoninio tiltelio pilna žmonių, mūsų laive jų buvo irgi gal apie 30: moterys, vaikai. Turi gerai plaukti, kad suteiktum pagalbą skęstančiajam.

Inteligentiškas vaikinas vardu Erikas net negalvodamas nusimetė drabužius ir šoko į šaltą vandenį. Žinoma, jis geras plaukikas, matėsi pagal judesius. Atėjo kapitonai, metė gelbėjimosi ratą, vyrukas jį pagavęs užmovė ant merginos ir nutempė ją iki kranto.

Tik tuomet atvažiavo priešgaisrinė apsauga. Aišku, greičiau gal jie ir negalėjo. Bet kai matau nufotografuotus tik pareigūnus ir visokias tarnybas, o žmogus, iš tikro išgelbėjęs moterį, net nepaminėtas, man darosi labai apmaudu. Jeigu būtų apdovanojimas „Lietuvos garbė“, jo nusipelnė tas vaikinas!

Kalbu su jauduliu, nes iš galvos neišeina tas vaizdas. Pareigūnai tik užtempė žmones su šakaliu ant viršaus, žinoma, jie padėjo, bet būtent vaikinas išgelbėjo skęstančiąją. Gelbėtojo mergina taip pat bėgo į krantą prie jų, bet tuo metu atvažiavo greitoji. Tokie šaunūs žmonės, kad apie juos būtina parašyti.

Mačiau visą įvykį nuo pradžios iki galo, išskyrus momentą, kai mergina atsidūrė vandenyje. Kiek drąsos vaikinas parodė, negaliu nesižavėti jo poelgiu“, – nelengvai žodžius rinko įvykio epicentre atsidūrusi naujienų portalo skaitytoja.

1018
10
Tai portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojų pateikta informacija. Portalo „Kas vyksta Kaune“ redakcija neatsako už autorių mintis ir išsakomas idėjas, tačiau kviečia būti pilietiškiems ir reikšti savo nuomonę viešai.
NAUJAUSI

Skaitytojų pranešimai

REKOMENDUOJAME

Skaitytojų inicijuotos temos

Žinai, ko nežinome mes?

Dalinkitės nuotraukomis ar vaizdo medžiaga, praneškite informaciją, pasidalinkite savo nuomone ar persiųskite medžiagą, kuri gali būti naudinga ruošiant straipsnius portale „Kas vyksta Kaune”.