Taikos prospekto žiede neužbaigti darbai kelia nemalonumus vairuotojams | Kas vyksta Kaune
Visi pranešimai
Skaitytojo pranešimas

Taikos prospekto žiede neužbaigti darbai kelia nemalonumus vairuotojams

Dalintis:

Taikos prospekte vykdyti darbai jau kaip ir pasibaigė, gyventojai nepastebi čia dirbančių darbininkų ir sunkiosios technikos, tačiau panašu, kad darbai atlikti ne iki galo, nes Taikos prospekto, Kovo 11-osios ir Draugystės gatvių žiedinėje sankryžoje trūksta kelio ženklinimo, dėl kurio šioje atkarpoje įvyksta daugybė nesusipratimų. Vairuotojai nežino kaip reikia važiuoti, kai kelio ženklai nurodo vieną eismo tvarką, o realybėje juostų subraižytų nėra ir automobiliai netelpa kelyje.

„Norėjau pranešti apie pavojingą kelio atkarpą Taikos pr. žiede. Atsiųstame vaizdo įraše yra užfiksuota pavojinga situacija, kuri pavirsta į avariją (avarijos nesimato, bet girdisi smūgis į 3 juosta važiuojančią mašiną). Važiuojant antra eismo juosta esu įspraustas tarp dviejų mašinų dėl to esu priverstas stabdyti“, – nemalonų įvykį nupasakojo į redakciją kreipęsis vairuotojas.

„Po remonto Taikos pr. atsiradus 3 juosta parodytoje situacijoje už perėjos pradeda siaurėti ir kertasi 2 ir 3 juostų trajektorijos. Viso šito buvo galima išvengti, jeigu tik būtų subraižytos linijos. Po remonto darbų jau praėjo daugiau kaip 6 mėnesiai, bet niekas dar linijų nebraižė ir neatrodo, kad ruošiasi. Taip pat vakar buvo įvykus analogiška avarija, kuri irgi įvyko dėl nesubraižytų juostų.

Kitas dalykas yra netinkamai sudėlioti ženklai, už perėjos jie rodo kad galima tęsti važiavimą žiedine sankryža trimis juostomis (nors būtų chaosas, nes nesubraižytos linijos), o privažiavus artimiausią išvažiavimą telieka tik 2 juostos. Tai kurioje vietoje ta juosta susiaurėja ir pradingsta – tai irgi kelia avaringas situacijas“, – detaliai situaciją nupasakojo vairuotojas, kuris pateko į eismo įvykį, dėl neaiškaus kelio žymėjimo.

„Visiem komentaroriam iškart pasakau, kad atstumas tarp mašinų buvo žymiai mažesnis nei atrodo (registratorius neparodo tikroviško atstumo tarp mašinų šonuose, nes patolsta vaizdas kampuose dėl kameros plataus kampo)“, – paaiškino jis.

„Taigi, manau laikas būtų jau pagalvoti apie linijų subraižymą, kol neįvyko skaudesnių avarijų“, – paragino skaitytojas.

109
330
Tai portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojų pateikta informacija. Portalo „Kas vyksta Kaune“ redakcija neatsako už autorių mintis ir išsakomas idėjas, tačiau kviečia būti pilietiškiems ir reikšti savo nuomonę viešai.
NAUJAUSI

Skaitytojų pranešimai

REKOMENDUOJAME

Skaitytojų inicijuotos temos

Žinai, ko nežinome mes?

Dalinkitės nuotraukomis ar vaizdo medžiaga, praneškite informaciją, pasidalinkite savo nuomone ar persiųskite medžiagą, kuri gali būti naudinga ruošiant straipsnius portale „Kas vyksta Kaune”.