Kaune prisimintas Žalgirio mūšis | Kas vyksta Kaune

Kaune prisimintas Žalgirio mūšis

Kaunas.lt nuotr.

Kauno miesto savivaldybė ir Lietuvos Vytautų klubas šį antradienį surengė tradicinį Žalgirio mūšio minėjimą, vykusį prie Laisvės alėjoje esančio Vytauto Didžiojo paminklo.

Minėjimas prasidėjo valstybės himnu ir gėlių padėjimu prie Vytauto Didžiojo paminklo. Į 604-šjų mūšio metinių minėjimą susirinko miesto savivaldybės, Lietuvos Vytautų klubo atstovai ir miesto visuomenė.

„Minime 604-ąsiais Žalgirio mūšio metines. Yra įvykių, kurie tautos atmintyje išlieka amžiams. Žalgirio mūšis lėmė ne tik Lietuvos valstybės raidos kryptį, bet ir Lietuvos Didžiosios kunigaikštystės įvertinimą visame pasaulyje.

Žalgirio mūšis laimėtas dėl karvedžio Vytauto Didžiojo ryžto, drąsos, sumanumo ir kovingumo. Saugokime ir branginkime tai, ką iškovojo mūsų protėviai”, – kalbėjo miesto mero pavaduotojas V. Vasilenko.

Apie istorinę datą ir Žalgirio mūšio reikšmę kalbėjo Lietuvos Vytautų klubo pirmininkas Vytautas Aleksandras Juodka, o Vytautas Naraškevičius skaitė patriotinius savo kūrybos eilėraščius.

Susirinkusiems koncertavo Koncertinės įstaigos „Kauno santaka” muzikos ansamblis „Ainiai” ir VšĮ „Nemuno vingis” moterų ansamblis „Vakarė”.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA