Tęsiant modernizavimą, IX forto muziejus konsultuosis su rinka dėl tolesnių darbų – Kas vyksta Kaune

Tęsiant modernizavimą, IX forto muziejus konsultuosis su rinka dėl tolesnių darbų

BNS / Karolina Ambrazaitytė 2024/09/29 19:32
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Tęsiant komplekso modernizavimą, Kauno IX forto muziejus konsultuosis su rinka dėl tolesnių rangos darbų kainos ir trukmės.

Apie paslaugų pirkimą anksčiau šį mėnesį paskelbta Centriniame viešųjų pirkimų portale (CVPP).

Kaip rašoma skelbime, konsultacijos tikslas – informuoti tiekėjus apie planuojamą pirkimą, išsiaiškinti įvairius su pirkimo objektu susijusius klausimus, pasiruošti pirkimui įvertinant konkurso sąlygų aprašymą, pateiktą techninę dokumentaciją ir įvertinti realias rinkos galimybes atlikti perkamus darbus, gaunant rinkos dalyvių siūlymus.

Antruoju projekto etapo metu planuojama pagerinti pastato energinį efektyvumą, renovuoti likusias patalpas, atnaujinant išorės ir vidaus infrastruktūrą.

Pagal pateiktus duomenimis, šiuo metu energetinio efektyvumo gerinimui siūloma skirti virš 2,4 mln. eurų, remonto darbams – daugiau nei 1,1 mln. eurų.

Kaip BNS informavo muziejus, baigus antrąjį projekto etapą sutvarkytose patalpose ketinama įrengti naują ekspoziciją.

Pirmasis projekto „Kauno IX forto muziejaus modernizavimas“ darbų etapas buvo pradėtas 2020 metų gruodį ir baigtas šį rugsėjį.

Jo metu komplekso pastate atnaujinta dalis infrastruktūros, įrengta šildymo, vėdinimo sistema, nauja gaisro aptikimo ir signalizacijos įranga, apsaugos sistema, pakeistos durys, atnaujinta stogo ir grindų danga, pastato hidroizoliacija, apšiltintos pastato sienos, pakeisti pastato elektros kabeliai, šviestuvai.

Taip pat įrengtos naujos patalpos – renginių salė, parodų ir edukacijų erdvės, kultūros vertybių saugojimo patalpos, kavinė, sanitariniai mazgai, informacinis centras.

Šiam projekto etapui buvo skirti 5 mln. eurų.

IX Kauno fortui – daugiau kaip šimtas metų, jo statybos pradėtos 1903-aisiais ir užbaigtos 1913 metais, muziejus atidarytas 1959 metais.

Muziejuje pristatoma Kauno tvirtovės, nacistinės ir sovietinės okupacijų, valstybingumo atkūrimo ir Kauno IX forto muziejaus istorija.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA