Kauno medicinos studentai kurs įmones, sveikatos produktus – Kas vyksta Kaune

Kauno medicinos studentai kurs įmones, sveikatos produktus

Asociatyvi / T. Biliūno, BNS nuotr.
Asociatyvi / T. Biliūno, BNS nuotr.
Asociatyvi / T. Biliūno, BNS nuotr.
Asociatyvi / T. Biliūno, BNS nuotr.

Dešimtus savo veiklos metus einanti viešoji įstaiga Tech-Park Kaunas ir Lietuvos sveikatos mokslų universitetas (LSMU) pradeda naują bendrą projektą, kuriuo skatins kurti sveikatos ir biotechnologijų inovacijas studiju metu, suteikiant antreprenerystės įgūdžių medicinos studentams bei tyrėjams.

Kaip praneša LSMU, naujoji verslo mokymosi paradigma – praktiniai verslo kūrimo įgūdžiai, antreprenerystės kultūros formavimas bei gebėjimas realiu laiku kurti ir valdyti įmones bei produktus.

Universiteto rektorius, profesorius Rimantas Benetis pažymėjo programos reikšmę akademinei bendruomenei:

„Ši naujovė atveria universiteto duris į realaus pasaulio verslo ir inovacijų sritis. Programa skatins studentus praktiškai taikyti įgytas žinias, kurti naujoves, dalyvauti pasauliniame sveikatos ir biotechnologijų sektoriaus pokytyje.”

Mokymų programa bus įgyvendinama pirmą kartą LSMU Visuomenės sveikatos fakultete. Mokymus ves vienos didžiausių, daugiau nei 100 startuolių bendruomenę vienijančios Tech-Park Kaunas akceleratoriaus programų praktikai, startuolių kūrėjai bei inovacijų ekspertai.

Verslo atstovai, kurie prisidės prie šios programos įgyvendinimo, bus kviečiami dalintis savo patirtimi bei įžvalgomis, o studentų kuriamų idėjų potencialą vertins profesionalūs investuotojai.

Tai suteiks jauniesiems kūrėjams galimybę ne tik tobulėti, bet ir tiesiogiai susipažinti su realiomis rinkos sąlygomis bei investuotojų reikalavimais.

Anot LR ekonomikos ir inovacijų viceministrės Neringos Morozaitės – Rasmussen, Lietuvos gyvybės mokslų sektorius nuosekliai auga ir yra vienas veržliausių Europoje, – šalis artėja prie strateginio tikslo padidinti sektoriaus sukuriamą BVP iki 5 proc.

„Šį skaičių ir sektoriaus plėtros viziją kartu su srities atstovais įvardijome rengdami ir Gyvybės mokslų sektoriaus kelrodį. Sektoriaus sėkmės istoriją iš esmės lėmė glaudus ekosistemos dalyvių – verslo ir mokslo atstovų – bendradarbiavimas. To pavyzdys yra ir naujasis Tech-Park Kaunas ir Lietuvos sveikatos mokslų universiteto projektas, suteikiantis galimybę medicinos studentams įgyti inovacijų ir biotechnologijų srities verslo vystymo įgūdžių, o tai prisidės prie naujų produktų ir startuolių kūrimo bei sektoriaus augimo. Ir galbūt šis projektas atras ir subrandins gyvybės mokslų srities vienaragį”, – viliasi viceministrė.

LSMU Sveikatos inovacijų vystymo centro vadovas Edmundas Šalna akcentavo šios studijų programos svarbą:

„Džiaugiamės galėdami prisidėti prie šios puikios iniciatyvos. Ši programa leis studentams plačiau ir giliau pažvelgti į inovacijas bei praktiškai susipažinti su inovacijų teikiamomis galimybėmis.”

Tech-Park Kaunas vadovas Paulius Nezabitauskas pabrėžė, kad inovatyvus „learning-by-doing” principas, kai studentai įgyja naujų žinių per praktinį įmonių ir produktų kūrimą, yra itin aktualus šiandieninėje verslo aplinkoje ir darbo rinkoje.

„Studentai jau nuo pirmojo žingsnio galės išbandyti save startuolių pasaulyje, kurdami realius produktus, kurie galėtų pakeisti medicinos ateitį. Tai galimybė atrasti ne tik savo mokslinę, bet ir antreprenerystės kryptį”, – sako P. Nezabitauskas.

Minimo bendradarbiavimo iniciatoriai LSMU Visuomenės sveikatos fakulteto, Profilaktinės medicinos katedros vedėja Auksė Domeikienė ir „Biomedicinos Inovacijos ir antreprenerystė” modulio koordinuojanti dėstytoja Julija Ilonienė pabrėžia puikias atsiveriančias galimybes studentams tapti kritiškai mąstančiais, neapibrėžtumo sąlygomis generuojančiais ir įgyvendinančiais naujas idėjas antrepreneriais.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
Rodyti Daugiau ⟶
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA